Poginuo legendarni muzičar

Poginuo legendarni muzičar, a vijest jepotvrdila njegova porodica.

Muzičar Derik Mekintajr, basista kultnog benda „Jamiroquai“ poginuo je u saobraćajnoj nesreći, saopštila je njegova porodica.

Derik je u teškoj nesreći stradao u 66. godini, prenosi „Dejli mejl“.

„Naš tata, Derik Mekintajr, bio je ponosan tata, suprug, brat, sin, ujak, djed i prijatelj. Imao je strast prema muzici, svirao je bas gitaru veći dio svog života i oplemenjivao pjesme svojom gruvi basom Džamirokvaj, Roija Ajersa, Beverli Najt i mnoge druge. Tata je bio veliki čovjek koji je uticao na mnoge koji su došli u kontakt s njim, nadahnjujući ih i ohrabrujući kad god je mogao. Nijedna količina riječi ne može da sažme koliko je naš tata bio poseban za sve nas – ne samo kad su u pitanju naši pojedinačni odnosi, već i u cjelini. Zauvijek će nam nedostajati njegova ljubav, humor i prisustvo i nastavićemo da širimo njegovu svjetlost. Do ponovnog susreta“, stoji u saopštenju porodice.

On se proslavio kao dio fank i ejsid džez sastava zajedno s pevačem Džejem Kejem, preminuo je 2. februara nakon sudara s pet automobila u Bušiju, Hertfordširu.

Policija Hertfordšira potvrdila je njegovu smrt i rekla da traži više informacija.

„Derik Mekintajr, star 66 godina, koji je živio u Vatfordu, učestvovao je u sudaru 2. februara ujutru i nažalost preminuo na mjestu nesreće. Naši službenici nastavljaju s utvrđivanjem svih okolnosti ovog događaja, te i dalje molimo za informacije. Ako ste se vozili u tom području i vidjeli šta se dogodilo ili imate bilo kakav snimak kamere koja bi mogla da pomogne našoj istrazi, kontaktirajte nas“, poručili su iz policije.

Derik se poznatom bendu pridružio 1994. i počeo da radi na njihovom drugom albumu „Povratak svemirskog kauboja“, koji je dosegao drugo mjesto na ljestvicama.

ATVBL

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *