Počelo kontrolno brojanje glasačkih listića iz Prnjavora!

U Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu završeno je kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića iz Brčkog za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske i počelo brojanje glasova iz Prnjavora.

Nema nekih većih odstupanja i sve ide ustaljenom dinamikom, rečeno je u Glavnom centru.

Izvori iz Glavnog centra za brojanje glasova u Sarajevu rekli su da su juče prebrojani glasovi iz Mrkonjić Grada, Šipova, Kotor Varoša i Čajniča.

Centralna izborna komisija BiH (CIK) utvrdila je u subotu, 22. oktobra, rezultate opštih izbora u BiH za sve nivoe, osim za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Iz CIK BiH su naveli da će rezultati izbora za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske biti utvrđeni kada se steknu uslovi, te da Glavni centar za brojanje nije okončao aktivnosti po naredbi CIK BiH od 10. oktobra.

CIK je 10. oktobra po službenoj dužnosti naredio otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića na svim redovnim biračkim mjestima u Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Protiv ove naredbe glasao je član CIK Vlado Rogić, uz obrazloženje da naredba nije zasnovana na Izbornom zakonu BiH i da je preuranjena, jer još nisu utvrđeni rezultati izbora.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *