Pismo Milorada Dodika upućeno predsjedniku SR Jugoslavije Slobodanu Miloševiću

Sada već davne 2000. godine, pred drugi krug predsjedničkih izbora, tadašnji predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik odlučio je da uputi otvoreno pismo Slobodanu Miloševiću, pismo prenosimo u cijelosti:

Vrijeme je da odeš, Slobodane. Nikad nijedan srpski car, knjaz, kralj ili predsjednik, od dolaska Srba na Balkan, nije svom narodu nanio toliko jada, pustio toliko krvi, ogradio ga od cijelog svijeta, kao što si ti učinio.

Srbi u Hrvatskoj više ne znaju gdje je Beograd, oni iz Knina ne znaju šta ih je snašlo, dok je kosovskim Srbima ostala samo vjera i nada.

Bogatu zemlju, ponosne ljude si opustošio, vezao za Aziju, natjerao svoj narod da u ratu protiv cijelog svijeta gine za spas čovječanstva od novog svjetskog poretka. Vrijeme je da podvučeš crtu ispod svoje vladavine.

Tvoj narod te više ne želi. Tu ti sila ne pomaže. Učini bar jednu uslugu Srbima – pusti ih da slobodno kažu da hoće rastanak s tobom. Tvoj interes i srpski interes ovdje se razilaze. Ti idi lijevo, a Srbi neka idu pravo.

Ako u tebi ima snage, osjećaja časti, kajanja ili stida, izaberi pokajanje, zatraži oproštaj od svog naroda i idi. Ima ko da vodi Srbiju tamo gdje bi već bila da nije bilo tebe. Vrijeme je da odeš, Slobodane’, napisao je tada premijer RS Milorad Dodik u pismu upućenom predsedniku SRJ, Slobodanu Miloševiću.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *