Pijani Andrej vozilom ubio dječaka: Pokosio mališana koji je gurao bicikl pored puta, pa pobjegao

Andrej G. (24) iz Bezdana, kako se sumnja, pregazio je juče kolima D.M. (14) iz Sombora i pobegao sa lica mjesta a kako saznaje Blic, tragedija se dogodila oko 17 časova na Bezdanskom putu.

Andrej G. nije ni pokušao da se zaustavi i pruži pomoć nesrećnom dječaku koji je gurao bicikl pored puta i koji je nakon sat vremena preminuo u Somborskoj bolnici.

U Višem javnom tužilaštvu u Somboru kažu za Blic da se osumnjičeni Andrej G. (24) pet sati nakon nesreće uhapšen i da je utvrđeno da je bio pod dejstvom alkohola.

– Nakon pet sati što je identifikovan utvrđena je alkoholemija. Uviđaj je uradilo Osnovno javno tužilaštvo, ali predmet će biti naš. Sutra će biti saslušan i mi ćemo predložiti pritvor – kažu u somborskom Višem javnom tužilaštvu.

Kako Blic saznaje u VJT čekaju krivičnu prijavu da bi ga sutra, 17. januara saslušali.

Uviđaj na mjestu tragedije je radilo Osnovno javno tužilaštvo Sombor jer se nije znalo da li je do tragedije došlo pod uticajem alkohola.

Jer, u slučaju da vozač nije u alkoholisanom stanju, iako je smrtna posljedica nadležnost bi bila na OJT. Nezvanično, Andrej G. imao 0.97 promila alkohola u krvi, a on je uhapšen nakon što se sam javio policiji.

Njemu je po nalogu nadležnog tužilaštva određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu da je počinio krivična djela teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nesreći biti priveden nadležnom tužiocu, prenosi Blic.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *