PETROVIĆ: Ugrožena mi je bezbjednost

Ljubiša Petrović, Gradonačelnik Grada Bijeljina, rekao je da su na današnjoj sjednici iznesene mnogobrojne sramotne, neargumentovane i bolesne diskusije, od strane oba potpredsjednika Skupštine Grada Bijeljina.

“Od strane potpredsjednika Skupštine Grada Bijeljina, Milenka Mitrovića, iznesena je tvrdnja da se Gradonačelnik ponaša kao Franc Ferdinand, ali da se pronašao Gavrilo Princip. Tu se insinuira na Sarajevski atentat. Da li ja kao čovjek i kao Gradonačelnik treba da razmišljam o mojoj ugroženoj bezbjednosti, ako mi se kaže da se ponašam kao Franc Ferdinand”, upitao je Petrović.

On je takođe istakao da je danas viđen vrh demokratije, kada je drugi potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina, Mustafa Gradaščević, izrekao citate Dragoljuba Draže Mihajlovića.

“Imali smo situaciju da takva diskusija, koja insinuira na istorijske događaje za koje znamo da je bio povod Prvog svjetskog rata, se ne prekida. To je sramotna i bolesna diskusija”, rekao je Petrović, te dodao da ga je danas posebno pogodilo poređenje sa Francom Ferdinandom i insinuacije na atentat.

Petrović je takođe istakao da se sjednice Skupštine Grada već duži period odvijaju u nekorektnoj, neljudskoj i nemoralnoj atmosferi.

“Moram da kažem da apsolutno smatram da mi je ugrožena bezbjednost, jer nimalo, ni kao čovjeku, ni kao Gradonačelniku mi nije prijatno da slušati insinuaciju na attentat, a da vidite da niko ne reaguje ili bolje rečeno, bolesno reaguje. To su vam oni cinični osmjesi i podsmijavanja i onda znate da je to jedna lakrdija od sjednice Skupštine Grada”, rekao je Petrović.

Kako je rekao, još veća lakdrija je što je predsjednik Skupštine Grada, Aleksandar Đurđević, imao priliku i pravo da prekine takvu diskusiju, a nije to učinio. Zbog toga Petrović ističe da mu je, kako kaže, ugrožena bezbjednost.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *