Pešić objavio spisak za Evropsko prvenstvo!

BEOGRAD- Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić objavio je širi spisak kandidata za Evrobasket koji će se u Nemačkoj, Češkoj, Italiji i Gruziji igrati od 1. do 18. septembra.

Na njemu se nalaze Nikola Jokić, Miloš Teodosić i Nikola Kalinić, Vasilije Micić, ali… Nema Bogdana Bogdanovića, ali ni Bobana Marjanovića.

Na listi se nalaze: Aleksa Avramović, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Marko Jagodić-Kuridža, Ognjen Jaramaz, Nikola Jokić, Nikola Jović, Nikola Kalinić, Balša Koprivica, Vladimir Lučić, Vanja Marinković, Vasilije Micić, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Aleksej Pokuševski, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Alen Smailagić i Miloš Teodosić.

Selektor Pešić izabrao 22 imena, a on važi i za sljedeće dvije utakmice kvalifikacija za Mundobasket.

Naravno, radi se o širem spisku, koji će naknadno biti skraćen.

Zanimljivo je da je na širem spisku i Nikola Jović, mladi košarkaš kojeg je ovog ljeta Majami izabrao na draftu, a na listi igrača je i Aleksej Pokuševski, još jedan NBA košarkaš.

Partizan daje Aleksu Avramovića, Balšu Koprivicu i Alena Smailagića, dok Crvena zvezda šalje Ognjena Dobrića i doskorašnjeg igrača Dejana Davidovca.
 

Već je ranije najavljeno da će Nikola Jokić, MVP NBA lige biti na spisku, tako da nije iznenađenje što se Jokić našao na širem spisku.
 

Kada se pogleda objektivno, djeluje da Srbija ima ekipu koja može da napadne zlatnu medalju. U to ne treba sumnjati.
 

Utisak jedino kvari trenutno stanje u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Orlovi će na Evropskom prvenstvu igrati u gripi D gdje se još nalaze i Izrael, Holandija, Finska, Poljska i Češka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *