Penzionisani policajac Mileta D. (52) ubio suprugu Veru D. (50) i njihovog sina Đ. D. (12), a potom izvršio samoubistvo.

Prema prvim informacijama iz Uprave policije, navodi se da je motiv dvostrukog ubistva bio taj što nije bio u stanju da se nosi sa bolešću svog sina.

Niko nije mogao da nasluti da će neko ko je radio kao čuvar reda i mira nakon odlaska u penziju pištoljem hladnokrvno ubiti svoju ženu Veru koja je radila kao profesorka u osnovnoj školi i njihovog maloljetnog sina, prenosi Blic.

Podsjetimo, porodični zločin dogodio se pola sata nakon ponoći.

Policajac koji je ubio ženu i sina

U saopštenju Uprave policije se navodi da je M. D. bio njihov penzionisani službenik, dok je V. D. bila prosvetni radnik.

Na licu mjesta uviđaj je izvršen od strane državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici uz sudjelovanje vještaka balističke struke i službenika Odjeljenja bezbednosti Podgorica – saopšteno je iz policije.

Mjesto gdje je policajac ubio suprugi i sina, pa presudio sebi
FOTO: RINA

Kako navode, prema za sada raspoloživim informacijama pištolj koji je korišćen kao sredstvo izvršenja ovog djela je bio u privatnom posjedu.

“Čula se buka, a potom i pucnji”

Neutješne komšije navode da nisu mogli ni da pomisle da dogodilo ovakav zločin.

– Čula se buka iz svađa iz njihovog stana, a potom i pucnji, ali nismo ni pomišljali da se desio ovakav zločin. Ovo je nezapamćeno, ne možemo sebi da dođemo čitavo jutro. Bili su normalna porodica, on policajac u penziji a žena prosvjetni radnik. Imali su možda problema ali ništa ne može da bude razlog ovog užasa koji se dogodio – kažu za RINU komšije koje takođe žive u Trebinjskoj ulici.

U kući bila i kćerka

Prema još uvijek zvanično nepotvrđenim informacijama u trenutku zločina se u stanu nalazila i kćerka, koja je uspela da pobjegne iz stana. Ovaj podatak još uvijek crnogorska Uprava policije nije potvrdila u svom saopštenju.

Dvostruko ubistvo i samoubistvo izvršeno je vatrenim oružjem, koje je bilo u legalnom posedu M. D.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *