“Pavlu je nepce toliko rascepano da mu se vidi čak i nosna duplja”: Lekar velikog srca dao nadu malenom dečaku

Ovaj dečak koji zbog rascepa usana i nepca ne može da govori i jede samo kašice, uskoro će imati prvu operaciju u Dečijoj klinici “Tiršova“. Put koji mu sledi nije lak ali obećava srećan kraj.

Doktor Branislav Trifunović pregledao je malog Pavla i zakazao mu operaciju preko reda, budući da je lista čekanja poduža, a Pavle je zakasnio sa operacijom koja je trebalo da se uradi do treće godine.

– Pavlu je zakazana operacija za 26. septembar kod Dr Trifunovića koji je jako divan čovek. On je sada dobro, priprema se i zamolili smo roditelje da smanje posete kako bi mu sačuvali zdravlje pred operaciju. Znamo kakvi su mu rezultati bili, i da je krvna slika bila jako loša, i sada mora da se čuva – priča za Telegraf.rs Danica Dimitrijević, humanitarka iz Kruševca, iz udruženja “Mi pomažemo, priključite se i vi”.

Pavle je imao jednu operaciju, ali je potrebno još  sigurno deset. 

– Pavle je imao jednu operaciju, nisam ni znala da je imao. Sada su nam rekli da će ih biti još desetak, ali doktor veruje da će sve biti kako treba. On ima jako veliki problem, jer smo saznali da je njemu nepce sa unutrašnje strane u mnogo goroj situaciji i toliko je rascepano, da se vidi nosna duplja – kaže Danica.

Na svu sreću, Srbija se ujedinila i porodica sada živi bolji život.

– Jedna fondacija je odlučila i obećala da će im dati kuću, ali ništa se trenutno ne dešava čekamo. Mi smo preuzeli sve oko Pavla, lečenja i operacija. Kada budemo došli u Beograd, sve troškove ćemo mi snositi. Za sada, deca imaju hrane, imaju sve za školu i naravno finansijski imaju dovoljno – Kaž nam Danica iz iz udruženja “Mi pomažemo, priključite se i vi”.

Osim što mali Pavle ima teške zdravstvene probleme, on sa svoje dve sestre, bratom i roditeljima živi u jako teškim uslovima, u trošnoj kući, na koju sam pogled izaziva veliku tugu. Čini se čak da kuća neće pregurati zimu.

Mi mu želimo puno sreće na početku borbe, a da, kada se ona završi, zajedno slavimo srećan kraj.

Novčanu pomoć namenjenu za ovu porodicu možete uputili na račun udruženja Danice Dimitrijević, koja je više puta obišla porodicu i pokrenula akciju za njih.

Br dinarskog računa 340-11031144-85

Br deviznog računa IBAN

35340000001103114485.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.