Panteri, Vukovi sa Vučijaka, Vukovi sa Drine i ostala udruženja elitnih jedinica VRS-a uz Dodika

Usaglašeno saopštenje udruženja boraca RS prenosimo u cjelosti:

„Mi borci, stvaraoci Republike Srpske, sa posebnom pažnjom pratimo politička dešavanja i odlučili smo da se svi zajedno oglasimo na temu podizanja optužnice protiv Predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Ovo je udar na najvažniju instituciju Republike Srpske i mi borci ne možemo ostati po strani, moramo jasno i glasno stati uz institucije kao što smo to činili u ratu i ne dozvoliti degradaciju istih. Poražavajuća je činjenica da je optužnica pisana po zakonu kojeg je doneo pojedinac koji sebe naziva Visokim predstavnikom i da se po tom zakonu sudi Predsjedniku Republike Srpske kojeg je velikom većinom glasova izabrao Srpski narod, samo zato što se usprotivio namjeri političkog Sarajeva i tzv. visokog predstavnika da Republici Srpskoj otmu imovinu. Ovim aktivnostima želi se obesmisliti sama institucija Predsjednika Republike Srpske i mi to ne smijemo dozvoliti. Republika Srpska skupo je plaćena i mi borci stvaroci nećemo doziliti da se bilo ko igra sa voljom Srpskog naroda.

Pružamo punu podršku Predsjedniku i institucijama Republike Srpske da sačuvaju imovinu naše Republike da nedozvole ponižavanje naše Republike.

Kao što smo 1992 godine, prvi stali na branik Otadžbine spremni smo sada stati prvi i ne dozvoliti urušavanje institucija Republike Srpske, jer su skupo plaćene.

Saopštenje su podržali:
-Beli Vukivi Pale
-Garda Šekovići
-Crvene Beretke Bratunac
-Vukovi sa Drine Zvornik
-Garda Panteri Bijeljina
-Vukovi sa Vučijaka Prnjavor
-IDČ Peša Brčko
-Mandini Lavovi Ugljevik
-Četvrti Odred Specijalne Policije Bijeljina
-Tobutski Sokolovi Lopare

Saopštenje usaglašeno sa svim udruženjima.“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *