OTKRIVENO Kako je NAJVEĆA POLICIJSKA AKCIJA dobila kodno ime: Prijedorčane mjesecima TAJNO PRATILI I PRISLUŠKIVALI

Najveća policijska akcija na području Prijedora koja je bila usmjerena protiv zloupotrebe droga imala je kodni naziv “Roma”.

Uakciji je uhapšeno 14 osumnjičenih, a zaplijenjeno je ukupno 20, 6 kilograma droge, 209 stabljika indijske konoplje, laboratorija za proizvodnju skanka. Za dvije osobe raspisana je potraga.

Srpskainfo otkriva da je policijska akcija dobila naziv po lokalu u kojem je konzumiran kokain, a što je potvrđeno iskazom svjedoka, te pozitivnim rezultatom testiranja na kokain.

laboratorija marihuane u Kozaruši
FOTO: ATV BANJA LUKA/FACEBOOK/SCREENSHOT

Jedna od najvećih policijskih akcija trajala je od jula prošle godine.

Osumnjičeni su bili pod budnim nadzorom istražilaca, prisluškivani su njihovi razgovori, a u nekoliko navrata zaplijenjena je droga.

Izvor Srpskainfo otkriva da je tokom prisluškivanja telefonskih razgovora osumnjičenih zabilježeno i koja šifrovana imena su osumnjičeni imali za kokain, pa se kao primjer navode “torta” i “roba”.

Akcija Roma bila je jedna od najvećih policijskih akcija na Području Prijedoru i u njoj je uhapšeno 14 osumnjičenih, dok je pritvor zatražen i određen za njih 11.

Pritvor je određen Dajani Radošljević, Vanji Vukoviću, Dražanu Janjaninu, Bojanu Savanoviću, Ognjenu Kovačeviću, Goranu Hrvaćaninu, Manojlu Kuniću, Draganu Vujčiću, Igoru Lakiću, Saši Mićiću i Marku Ugrenoviću.

Istragom je otkriveno da je svako od osumnjičenih navodno, imao svoju ulogu u nabavljanju, proizvodnji i prodaji droge.

U akciji Roma zaplijenjeno je 18,6 kilograma marihuane, 1,24 kilograma kokaina i 790 grama hapšiša.

U selu Kozaruša otkrivena je i laboratorija za vještački uzgoj marihuane, u kojoj je pronađeno 209 stabljika indijske konoplje, hemikalije, te klima uređaji.

SRPSKAINFO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *