Opsadno u Gradišci: Piromani zapalili vikendicu načelnika policije, na terenu patrole

U Gradišci je trenutno opsadno stanje. Na terenu su brojni policajci koji tragaju za piromanima koji su zapalili vikendicu načelnika Policijske uprave Gradiška Bojana Škorića, ali i objekat jednog penzionisanog policajca.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška u protekla 24 časa evidentirana su dva slučaja krivičnog djela „Paljevina“ u kojoj je imovina napada u vlasništvu policijskog službenika i penzionisanog policijskog službenika, saopšteno je iz MUP-a RS.

Naime, Policijskoj stanici Gradiška prijavljeno je 23.05.2022. godine u 23,30 časova da je došlo do požara na vikendici vlasništvo porodice načelnika Policijske uprave Gradiška B.Š. u mjestu Cerovljani u Gradiški. Požar na licu mjesta lokalizovan je od strane pripadnika Vatrogasne jedinice Gradiška, nakon čega su policijski službenici izvršili obezbeđenje lica mjesta do jutarnjih časova, kada je pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izvršen uviđaj. Tužilac se u navedenom izjasnio da postoje elementi krivičnog djela „Paljevine“ i naložio da se nastavi rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela, te podnošenju izvještaja nadležnom tužilaštvu

Policijskoj stanici Gradiška prijavljeno je dana 24.05.2022. godine u 03,05 časova da je došlo do požara na objektu koji se nalazi na obali rijeke Save, u trgovačkoj radnji koja je u vlasništvu penzionisanog policijskog službenika PU Gradiška Z.P. Nakon lokalizovanja požara od pripadnika VJ Gradiška, lice mjesta biće obezbjeđeno od strane policijskih službenici do završetka uviđaja. O događaju je upoznat dežurni tužilac OJT Banja Luka koji se izjasnio da u prijavi postoje elementi krivičnog djela „Paljevine“ i naložio da se nastavi rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela, te podnošenju izvještaja nadležnom tužilaštvu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske angažovalo je sve svoje kapacitete na pronalasku izvršioca ovih krivičnih djela.

Planirani napad na načelnika Policijske uprave Gradiška i penzionisanog policijskog službenika je napad na MUP u cjelini od strane kriminalnih grupa koje su bile na udaru rada policijskih službenika u proteklom periodu zbog organizovanog kriminala – prometa narkoticima i oružjem, kao i drugih teških krivičnih djela.

U istragu na pronalasku izvršioca ovih krivičnih djela uključeni su pripadnici Specijalne anitetrorističke jedinice i Žandarmerije MUP-a sa svojim tehničkim resursima koji će sa ostalim policijskim službenicima nadležnih uprava nastaviti borbe MUP-a Srpske protiv organizovanih kriminalnih grupa na području Republike Srpske.

Iz Okružnog javnog tužilaštvo Banjaluka istakli su da je sinoć oko  23.30.časa, u mjestu Cerovljani, Grad Gradiška došlo je do požara na vikendici vlasništvo načelnika PU Gradiška Škorić Bojana.

“Požar je lokalizovan i ugašen od strane PVJ Gradiška. Dežurni tužilac je obavio uviđaj zajesno sa ovlaštenim službenim licima PU Gradiška i vještakom za protiv-požarnu zaštitu KTC –a, MUP-a Republike Srpske. Vještak za protiv-požarnu zaštitu KTC-a, MUP-a Republike Srpske se na licu mjesta, na kojem se nalazi navedena vikendica u izgradnji izjasnio da je požar podmetnut djelovanjem otvorenog plamena ili užarenog predmeta na gorivu materiju. Nakon prikupljanja svih relevantnih dokaznih materijala i tragova sa lica mjesta stručno lice će ih analizirati i nakon toga dostaviti Tužilaštvu pismeni nalaz i mišljenje”, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.