Oglasio se Prnjavorčanin koga krive za smrt mladog Gorana: “Prijete mojoj djeci, a samo sam štitio porodicu od pasa lutalica”

Kitić je prvi komšija porodice Karanović. Živi u Švajcarskoj, ali često sa suprugom i djecom dolazi na odmor u svoju kuću u Šibovskoj.

Upravo zbog tih prijetnji redakciji Srpskainfo se obratio Dalibor Kitić, jedan od komšija, kojeg su mladićevi roditelji optužili da je kriv za Goranovu smrt.

U svom reagovanju Kitić ističe da žali zbog tragedije i da “jasno i nedvosmisleno izražava saučešće porodici Karanović”, ali da želi da javnost sazna i drugu stranu priče.

– Verbalne prijetnje o fizičkoj likvidaciji upućene meni i mojoj porodici, koje su uslijedile nakon samoubistva G.K. od strane porodice pokojnog, nagnale su me na objavljivanje moga stava i viđenja ove situacije kao demant na medijsku hajku vođenu protiv mene i moje porodice – navodi Kitić.

On navodi da je upozoravao mladića da njegovi psi uznemiravaju njegovu porodicu i da su čak nasrnuli na njegovo dijete, ali da njegov ” dobronamjerni savjet nije urodio plodom”, pa je na kraju bio “prinuđen da 24. jula 2022. prijavi slučaj organima bezbjednosti u Prnjavoru”.

– Moja namjera, niti moje porodice, nije bila da se ruinira bilo čiji život ili egzistencija, nego samo da zaštitim sebe i svoju porodicu od sve veće fizičke prijetnje koja je dolazila od pasa lutalica iz dvorišta G.K. kao i da ne trpimo psihičku torturu tokom noći – navodi Kitić.

Kitić je prvi komšija porodice Karanović. Živi u Švajcarskoj, ali često sa suprugom i djecom dolazi na odmor u svoju kuću u Šibovskoj. Tvrdi da su godinama komšinski odnosi dvije porodice bili korektni, sve dok se nije pojavio problem sa psima lutalicama, o kojima je brinuo Goran.

– Početkom 2012. godine sam počeo gradnju svoje porodične kuće na placu pored placa porodice Karanović, koji su zbog ratnih dešavanja prinudno napustili svoj rodni kraj u Drvaru. Po njihovom dolasku u Šibovsku moja šira porodica kao i većina mještana su materijalno shodno svojim mogućnostima pomagali porodicu Karanović kao i druge pristigle izbjegličke porodice – navodi Kitić.

Dodaje da je sve do ljeta 2021. godine, kada je on sa svojom tada petočlanom porodicom došao iz Švajcarske na godišnji odmor, odnos sa porodicom Karanović bio korektan.

– Čestitali smo jedni drugima praznike i slave, što mogu potvrditi razmijenjenim telefonskim porukama iz tog perioda – ističe Kitić.

Tvrdi da ga je u ljeto 2021. godine napao čopor pasa, kada je pješice prolazio pored kuće komšija Kranovića, nakon čega je mladića zamolio “da bude obazriv prema njegovoj djeci, koja mogu biti napadnuta i ne daj Bože povrijeđena ili usmrćena od strane njegovih pasa lutalica”.

Već tada je, tvrdi, u dvorištu Kranovića bilo 30 pasa.

– Nakon moje usmene molbe i upozorenja na mogući napad na djecu od strane pasa lutalica, to se nažalost i obistinilo, tako što su psi lutalice G. K. potjerali mog najstarijeg dvanaestogodišnjeg sina – navodi Kitić.

Tvrdi da su nakon ova dva incidenta on i njegov supruga razgovarali sa mladićem, “u namjeri da se obrati relevantnim institucijama da mu materijalno i logistički pomognu, kako bi propisno i bezbjedno po okolinu uzgajao svoje pse lutalice”.

– Nažalost, naš dobronamjerni savjet nije urodio plodom i pokojni G.K. je nastavio sa dotadašnjom praksom nepropisnog i po okolinu nebezbjednog držanja pasa lutalica u svom dvorištu, koje je udaljeno samo 34 metra od naše porodične kuće – navodi Kitić.

Tvrdi da su psi bili prijetnja i po drugu djecu u naselju, te da noću on i njegove komšije nisu mogle spavati zbog laveža mnogobrojnih pasa.

U ljeto ove godine, kako tvrdi Kitić, broj pasa u dvorištu njegovih prvih komšija se povećao na “skoro 60”.

– U jednom dijelu dvorišta, koje je bilo jako slabo ograđeno pletenom žicom u visini od otprilike 1,20 metra, ponekad bi psi, popevši se na pseću kućicu preskakali ogradu i slobodno se kretali po praznom placu koji se nalazi između moje i njihove kuće. Naša djeca se nisu smjela slobodno kretati čak ni u našem dvorištu – tvrdi Kitić.

Zbog sveg toga je, navodi, bio primoran da “prijavi slučaj organima bezbjednosti u Prnjavoru”, nakon čega je Komunalna policija “naložila deložaciju pasa lutalica i njihovo premještanje u zakonom predviđenu okolinu”.

– Nakon odluke od Komunalne policije o deložaciji pasa lutalica, porodica Karanović je prekinula svaki kontakt sa našom porodicom. Već nekoliko dana poslije ovoga, mi smo otputovali za Švajcarsku – navodi Kitić.

Za Goranovo samoubistvo saznao je, kaže, od rođaka i komšija koji su ga zvali telefonom, i putem medija.

Uslijedile su, kako navodi, prijetnje njemu, njegovoj porodici i djeci, ali i neosnovane optužbe.

– Izjave da smo prijetili, vršili pritisak i pucali na upokojenoga G.K, potpuna su neistina. Nikada ružna riječ ili povišen ton od mene i moje porodice nije bio prema porodici G.K ili njemu. Moja namjera je bila samo da zaštitim sebe i svoju porodicu od fizičke prijetnje, koja je dolazila od pasa lutalica, kao i da ne trpimo psihičku torturu tokom noći – zaključuje Dalibor Kitić u svom reagovanju piše Srpskainfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *