Oglasio se Marinko Umičević o optužbama da je vršio pritisak na doktora!

To je njegova privatna stvar, a koliko znam, već je počeo da radi privatno.

Ovo je komentar tehičkog direktora Fabrike obuće „Bema“ Marinka Umičevića na javni nastup doktora porodične medicine Rada Dujakovića.

Dujaković je, podsjećamo, saopštio da je prošle sedmice dao otkaz u Domu zdravlja Banjaluka. Otkaz je doveo u direktnu vezu sa Marinkom Umičevićem koji od njega i Doma zdravlja tražio nadonkadu štete zbog odobrenog bolovanja radnika.

– Ako je rađeno po zakonu, što me ne tuži. Pustite vi tu priču. Neka svako radi svoj posao po zakonu i sve će biti u redu. Nisam ja vršio pritisak ni na koga, samo štitim interese „Beme“ – kaže Umičević za Srpskainfo.

On tvrdi da ima pismeno da je „Bema“ oštećena pogrešnim propisivanjem bolovanja.

– Zato tražim od doktora i Doma zdravlja 15.000 KM kao nadoknadu štete – dodao je Umičević.

Doktor porodične medicine Rade Dujaković rekao je, između ostalog, da u pitanju bolovanje jedne oboljele mlade radnice od karcinoma.

Zbog terapija nije stigla na vrijeme da dostavi neophodnu dokumentaciju komisiji, što je poslodavac iskoristio da vrši protisak na ljekare, jer joj je produženo bolovanje. Bila je to kap koja je prelila čašu – rekao je Dujaković.

– Poslodavac nije prihvatio odluku komisije, nego je išao formalno pravno. Aha, doktor je potpisao doznaku, ja ću doktora za gušu. I tako se devet mojih kolega našlo na tapetu. Način na koji se okomio na nas i na kraju krajeva uprkos svim argumentima, ta tenzija ne popušta. To traje već šest mjeseci. Kod mene je to bila kap koja je prelila čašu žuči u mom konkretnom slučaju, ja sam prošle sedmice dao otkaz u Domu zdravlja – istakao je Dujaković u izjavi za BN.

Srpskainfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *