OBDUKCIJA POTVRDILA Zvonimir Stefanović uboden nožem u srce

Zvonimir Stefanović uboden nožem u srce.

Zvonimir Stefanović (53) uboden je nožem u srce i iskrvario je na smrt, potvrdila je obdukcija njegovog tijela.

Zločin se dogodio u nedjelju, a zbog sumnje da ga je ubila uhapšena je njegova partnerka Milica Diljević iz Banjaluke.

Sve se desilo u stanu u banjalučkoj Beogradskoj ulici na osmom spratu. Radi se o iznajmljenom stanu u kome su njih dvoje boravili, a u ovom slučaju policija je ispitala još jednu osobu kao svjedoka kojeg je Milica zvala i tražila da dođe jer je pozlilo Stefanoviću, piše Glas Srpske.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale saopšteno je da Diljevićevu terete za krivično djelo ubistvo.

– M.D. će biti predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Sve mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelom ubistvo koje je počinjeno 4. februara 2024. godine u Banjaluci, preduzimaju se pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka – rečeno je u PU Banjaluka.

Prema informacijama iz istrage kobnog dana oni su bili u stanu zajedno i pretpostavlja se da je došlo do svađe tokom koga je Diljevićeva potegla nož. Njih dvoje u tom stanu živjeli su zajedno posljednjih nekoliko mjeseci. Prema nepotvrđenim informacijama osumnjičena je nakon zločina pozvala komšiju poznanika i rekla mu da dođe jer je njenom partneru pozlilo.

– Taj komšija je došao da vidi šta se desilo i čak je prodrmao Stefanovića da ga pokuša probuditi, ali je uočio ranu na tijelu i pozvao hitnu. Stefanović je, kako se sumnja već tada bio mrtav, ali oko njega nije bilo krvi i postoji mogućnost da je to čišćeno kako bi se prikrio zločin -rekao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima po dolasku ljekara službe hitne pomoći utvrđeno je da je Stefanović mrtav i da ima ranu od noža pa je pozvana policija koja je brzo stigla i tada privela i Diljevićevu i njenog poznanika.

Stefanović je od ranije poznat policiji. Kako pišu mediji imao je burnu prošlost i operativno je dovođen u vezu sa zloupotrebom narkotika. On je hapšen u akciji “Čistač 2” zbog trgovine drogom i optužen zajedno sa još nekoliko osoba.

Po okončanju sudskog procesa  Stefanović je u prvostepenom postupku osuđen na tri i po godine zatvora, ali mu je Vrhovni sud Republike Srpske kaznu povećao na pet i po godina. Osim njega u istom predmetu osuđeno je još 10 optuženih na ukupno 36 godina i tri mjeseca zatvora. Osuđeni su jer su kao grupa preprodavali  heroin, marihuanu i metadon u Banjaluci, Prijedoru, Kotor Varošu i Laktašima.

autor:http://srpakainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *