Novorođenče koje je nađeno u kontejneru sada je stabilno

Na mjestu na kojem je nađena beba bilo je i 15-godišnje dijete koje je od prolaznika tražilo pomoć.

Nakon dojave i pronalaska policajci su pozvali Hitnu pomoć te je novorođenče prevezeno u KB Sveti Duh. Zasad se ne zna tko je majka. Iz bolnice su nam potvrdili da je beba bila pothlađena i da je sad stabilno

Beba koju je neko sinoć ostavio u kontejneru u Zaprešiću kod Zagreba izvan je životne opasnosti.

Iz zagrebačke policije potvrdili su za 24sata.hr da je beba nađena u Zaprešiću van životne opasnosti. Nakon dojave i pronalaska policajci su pozvali Hitnu pomoć te je novorođenče prevezeno u KB Sveti Duh. Zasad se ne zna ko je majka.

– Utvrđujemo sve okolnosti – rekli su iz PU zagrebačke.

– Beba je dobro. Riječ je o muškom zdravom novorođenčetu za koje je procijenjeno da je iz uredno donesene trudnoće. Ima sve stabilne funkcije. Bez vidljivih je vanjskih povreda. Urednog je stanja.

Ovog trena je van životne opasnosti. Beba je bila pothlađena kad je dovezena noćas kod nas. Sad je dijete ugrijano i toplo, ružičaste je boje kože tako da je sad dobro – rekao je za 24sata.hr direktor KB Sv. Duh dr. Igor Alfirević.

Na mjestu na kojem je nađena beba bilo je i 15-godišnje dijete koje je od prolaznika tražilo pomoć. Nije još jasno ima li kakve veze s bebom ili je tek slučajni prolaznik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *