Novi sukob među osnovcima u Banjaluci: Pretučen učenik devetog razreda

BANjALUKA – Učenik devetog razreda Osnovne škole “Sveti Sava” u banjalučkom naselju Lauš pretučen je i ostavljen na ulazu u dvorište, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Sve se desilo kasno uveče 29. novembra, a kako saznajemo njega je napao vršnjak u dvorištu škole i teško pretukao i oborio na zemlju. 

Povrijeđeni dječak je pronađen navodno u besvjesnom stanju te je prevezen u Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske.  Kako su “Glasu Srpske” rekli u UKC, ne navodeći ime povrijeđenog, učenik je zadobio povredu glave i stabilnog je zdravstvenog stanja.

– Prema podacima Klinike za dječiju hirurgiju, pacijent, za kojeg ste poslali upit, zadobio je povredu glave, zbrinut je, dijagnostički obrađen i stabilnog je zdravstvenog stanja. Ostaje na daljem bolničkom liječenju i praćenju u ovoj Klinici – rekli su nam u UKC. 

U Policijskoj upravi (PU) Banjaluka potvrdili su da im je 29. novembra prijavljeno da je povrijeđen učenik devetog razreda u banjalučkom naselju Lauš te da je obavljen uviđaj.

– O svemu je obaviješten dežurni tužilac za maloljetnike Okružnog tužilaštva Banjaluka. Tužilac  je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje u ciilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja –  rekli su u PU Banjaluka.

Dodali su da u cilju zaštite istrage i djeteta ne mogu da govore više informacija o ovom slučaju.

Direktor OŠ “Sveti Sava” Miroslav Popržen potvrdio je za “Glas Srpske” da su se poslije nastave potukla dva učenika u dvorištu škole.

– Odmah po saznanju preduzeli smo sve neophodne mjere i obavijestili policiju i Centar za socijani rad. Škola će preduzeti sve u skladu s zakonom da se ovakve stvari spriječe i ovaj slučaj završi na najbolji mogući način – rekao je Popržen.

Podsjećamo, ovo je drugi slučaj nasilja među učenicima  u Banjaluci u poslednjih nekoliko dana. Četrnaestogodišnji đak Osnovne škole “Ivo Andrić” pretučen je prije  šest dana. Njega je nakon nastave sačekalo oko 20 srednjoškolaca koji su ga okružili i odvojili od drugara dok ga je jedan napadač tukao. Sve se desilo zbog ranijih razmirica između dva maloljetnika. Dječak je noć prije napada znao da će se nešto sprema jer je dobio SMS poruku u kojoj je pisalo ‘Sutra veče ispred škole “Ivo Andri攑.

Kako je rekao njegov otac, dječak to nije ozbiljno shvatio i nije to prijavio roditeljima niti nastavnicima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *