NOVA SMRT POTRESLA RUSIJU! Iznenada umro sin ruskog …

Vijest potvrđena, preminuo u 35. godini.

IVAN Sečin, sin direktora ruskog državnog naftnog diva Rosnefta Igora Sečina, preminuo je u 35. godini

Smrt Sečina, koji je radio za Rosneft od marta 2014., nije bila prijavljena sve dok prognani ruski oligarh i kritičar ruskog predsjednika Vladimira Putina Leonid Nevzlin nije skrenuo pažnju na upis u nacionalni registar ostavinskih predmeta.

Upis u registar vodi se na Ivana Igoreviča Sečina, rođenog 1989., koji je živio u zgradi koja je ranije opisana kao “kuća za saradnike predsjednika Putina”, objavile su nezavisne ruske novinske kuće. U objavi na Facebooku Nevzlin, nekadašnji čelnik naftnog diva Yukos, opisao je vijest kao “čudnu slučajnost”.

Medij VChK-OGPU, koji navodno ima povlaštene informacije od ruskih snaga sigurnosti, takođe je izvijestio o Sečinovoj smrti. Pozivajući se na neimenovani izvor, objavljeno je da se oko 4:30 u noći 5. veljače Sečin “požalio da se osjeća loše i da se guši”.

“Čovjek je pao na krevet i izgubio svijest. Ljudi oko njega iznijeli su Ivana na pod i pokušali mu pružiti primarnu reanimaciju”, navodi Telegram i dodaje da su ga vozila hitne pomoći pokušavala pronaći dva sata.

“Kada je hitna pomoć stigla na mjesto događaja, liječnici su mogli samo konstatirati Ivanovu smrt”, objavio je VChK-OGPU, kasnije dodavši da je uzrok smrti “krvni ugrušak”. Iako još nije objavljen službeni uzrok smrti Navalnog, neslužbene informacije vlasti govore da se takođe radi o “krvnom ugrušku”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *