Nova prijetnja iz Prištine: Od 1. novembra sprovodimo našu odluku! Nema kretanja automobilima sa srpskim tablicama

Ministar unutrašnjih poslova samoproglašenog Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da vozila koja se ne preregistruju na tablice sa oznakom “RKS” neće moći da se kreću putevima na Kosovu i Metohiji.

Svečlja je na svojoj Facebook stranici naveo da će se smatrati neregistrovanim sva vozila sa registarskim tablicama koje je izdala Srbija sa nazivima kosovskih gradova, ukoliko te tablice ne zamijene do 31. oktobra.

Premijer Srbije Ana Brnabić prethodno je u Kosovskoj Mitrovici izjavila da će Srbija, kao što je uspjela da sačuva srpsku ličnu kartu, učiniti sve da se putevima Kosmeta kreću i vozila sa srpskim registarskim oznakama.

Od 1. septembra počela je primjena dogovora Beograda i Prištine o ličnim dokumentima, prema kojem Beograd ukida dokumenta za vlasnike ličnih karata koje su izdale privremene prištinske institucije, dok ih Priština neće uvoditi za građane sa srpskim ličnim kartama.

Isti dan počeo je da teče i dvomjesečni rok za preregistraciju vozila sa tablicama koje izdaju izmještena odjeljenja MUP-a Srbije sa Kosova i Metohije sa nazivima gradova PE (Peć), PR (Priština), KM (Kosovska Mitrovica), ĐA (Đakovica), UR (Uroševac) i GL (Gnjilane).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *