Njemačka policija traži pomoć, nude veliki novac za informaciju

Njemačka policija (Polizeipräsidium München) ostvarila je saradnju sa MUP-om RH te ovim putem traži i pomoć hrvatskih medija, a kako bi se prikupile informacije koje bi mogle dovesti do rasvjetljavanja ubistva hrvatskog državljanina Kristiana Krambergera (rođ. 1971.) koje se dogodilo u Münchenu.

Naime, 5. novembra 2021. godine u Münchenu, Leonrodstrasse, u stanu je pronađen ubijen tada 49-godišnji hrvatski državljanin, Kristian Kramberger. Kriminalističkim istraživanjem njemačke policije utvrđeno je da je smrt nastala nasilnim putem, odnosno da je 49-godišnjak teško pretučen.

Do sada provedenim istraživanjem je utvrđeno da je Kristian Kramberger posljednji put viđen živ 20. oktobra 2021. godine te da je planirao slavlje povodom svog rođendana, a očekivao je i goste iz Hrvatske. Međutim, budući da se danima nije javljao porodici, o tome su obavijestili policiju koja je nasilno ušla u njegov stan i pronašla ga mrtvog. Pronađeni tragovi na mjestu zločina ukazuju da se ubistvo dogodilo nekoliko dana ranije te da je u stanu bilo još gostiju.

Njemačka je policija takođe utvrdila da se 49-godišnjak prije smrti kretao u društvenim krugovima slabijeg imovinskog statusa te da je nezakonito trgovao lijekovima koji se izdaju isključivo na recept.

Na dan kad je posljednji put bio viđen živ, 20. oktobra 2021. godine (srijeda), odigravala se utakmica Lige prvaka u Lisabonu, između klubova Benfica Lissabon i FC Bayern München.

Raspisana je nagrada od 10 000 eura za korisne informacije

Unatoč nizu poduzetih mjera i radnji te opsežnom kriminalističkom istraživanju, njemačka policija još uvijek nema osumnjičenu osobu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *