NEZAPAMĆEN SKANDAL U PIONIRSKOJ REPREZENTACIJI BiH: Selektorka prijetila djevojčicama: „Dok sam ja tu, nećete dizati tri prsta“, oglasila se i razočarana majka pionirke

Reprezentativke iz Republike Srpske, dvije 14-godišnjakinje, Milica Bosnić Teodora Gvozden iz banjalučkih klubova Mladi Krajišnik, odnosno Feniks bile su izložene mobingu na nacionalnoj osnovi, tokom desetodnevnih priprema početkom avgusta u Sarajevu, te turnira u Sloveniji krajem istog mjeseca, naveli su njihovi klubovi u dopisima poslatim na adresu Košarkaškog saveza Republike Srpske.

U pismima banjalučkih klubova, do kojih je “Glas Srpske” došao u posjed, stoji da je igračicama bilo najstrože zabranjeno da dižu tri prsta (palac, kažiprst i srednji prst) prilikom pogotka šuta za tri poena, a ukoliko isti pokažu reprezentativkama je zaprijećeno “da će im odsjeći ruku”.

Takođe, nije im bilo dozvoljeno da se prekrste prilikom ulaska u igru, oduzimani su im mobilni telefoni i čitane njihove privatne poruke i prepiske, a vrhunac svega je puštanje filma o navodnom “genocidu u Srebrenici” u autobusu prilikom putovanja, te činjenica da je u povratku sa turnira iz Slovenije maloljetna Teodora Gvozden ostavljena na graničnom prelazu Gradiška bez najave roditeljima.

Potpisnik Feniksovog saopštenja, predsjednik tog kluba Darko Kosić napisao je da iza svega stoji Jasna Sliško, selektor U14 reprezentacije BiH.

Ona je u izjavi za “Glas Srpske” istakla da dok je selektor, pogođena trojka se neće proslavljati sa tri prsta iako je to međunarodni znak, već da će se kod nje u timu dizati srednji, domali i mali prst u tom slučaju.

– Palac, kažiprst i srednji prst zajedno neće se dizati dok sam ja u reprezentaciji. Ne znam šta je međunarodni znak. Poštujem pravila FIBA. Za svoje odluke imam podršku ljudi koji su me ovdje postavili, a ne znam zašto dijete od 13 godina ne bi poštovalo. Apsolutna laž je da je djeci zabranjeno da se prekrste po ulasku na teren ili u sličnim situacijama, a film o Srebrenici, koju uopšte ne spominjem, ježim se na sam pomen nikad nije puštan. Djeca u reprezentaciji će raditi kako ja kažem, radi mira. Poštujem svaku vjeru, ali kod nas u selekciji se nijedno dijete nije pokušalo prekrstiti, bar ja to nisam vidjela – rekla je Sliško.

Selektor pionirki BiH dotakla se i oduzimanja telefona i čitanja poruka. Naglasila je da je dobila dojave da pojedini treneri podrivaju njen rad i potvrdila je da je čitala i prepisku Gvozdenove sa majkom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *