NEŠTO SE DEŠAVA Kosovski specijalci sa dugim cijevima stigli na granicu sa Srbijom

Tri hamera i nekoliko džipova sa pripadnicima specijalnih snaga tzv. kosovske policije stiglo je na novi punkt koji se nalazi kod prijelaza Jarinje.

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Kosovo online navodi da pripadnici KFOR nisu zaustavljali niti kontrolisali saobraćaj, kao što to nisu činili ni u prethodnim danima, a ovaj portal ističe da djeluje kao da im je namjera samo da budu primjećeni.

Nove snage kosovskih policajaca i česta krstarenja putevima na sjeveru Kosova unose nemir među srpsko stanovništvo. Tenzije su gotovo opipljive, uprkos postignutom sporazumu o ličnim dokumentima i uvjeravanja međunarodnih medijatora da se mir mora sačuvati i da Priština neće povući jednostranu primjenu mjere o tablicama, prenose srbijanski mediji.

 Ne vjerujemo im i nećemo vjerovati – mišljenje je nekih Srba u sjevernim, kosovskim opštinama.

– Da Priština nema nekakav plan, ne bi ovamo gomilala do zuba naoružane specijalce – još jedan je od komentara.

Sagovornici Novosti pričaju da se ponekad čak po dva oklopna vozila zaustave ispred njihovih kuća, izlaze s dugim cijevima na put, zaustavljaju vozila i kontrolišu.

Uporedo sa kosovskim snagama, pojačano je i prisustvo KFOR. Na dva kilometra od nove baze specijalnih snaga policije prema Leposaviću, dežuraju američki pripadnici međunarodne vojske. Djeluju gotovo nezainteresovano čak i kada se kod njihovog punkta zaustave automobili, navode Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *