Nenad Nešić tražio i dobio policijsku zaštitu

Ugrožena bezbjednost lideru DNS-a!

Rješenjem je precizirano da pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo vrše pojačan nadzor i kontrolu objekta, u tom gradu, u kojem Nešić živi a takođe je naređeno da predsjednik DNS-a ima stalnu policijsku pratnju kada je u pokretu. Nisu navedeni razlozi zbog kojih je Nenad Nešić tražio policijsku pratnju i zaštitu a Vasković je na svom blogu u nekoliko navrata pisao o određenim sukobima na teritoriji grada Istočnog Sarajeva.

Nešić je predsjednik DNS-a od početka 2020. godine kada se sa pozicije predsjednika te stranke, zvanično dobrovoljno, povukao Marko Pavić. U oktobru 2020. godine DNS je, zvanično, napustio vladajuću koaliciju ali od dijela opozicione javnosti i opozicionih političara nikada nije shvaćen kao iskrena opozicija.

naredba

Nenad Nešić je i kandidat DNS-a za člana Predsjedništva BiH. DNS ima kandidata i za predsjednika Republike Srpske a Nešić mjesecima politiku svoje stranke promoviše kao “Treći put”.

Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske i direktoru policije poslali smo pitanja u vezi sa dodjeljivanjem zaštite Nešiću. Odgovore ćemo objaviti kada i ukoliko ih dobijemo.

GERILA info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *