Nema organizovanog dočeka na Trgu – novac preusmeren za mlade i bolesne

Novac, u iznosu od 5,9 miliona dinara, u gradskom budžetu opredeljen za organizaciju dočeka Nove godine na Gradskom trgu, biće preusmeren mladima i za lečenje dece saopštila je lokalna samouprava.

Deo iznosa biće preusmeren za studentske stipendije, čime će biti omogućeno da, pored već dodeljenih stotinu, bude odobreno dodatnih 38 stipendija, za studente koji su kao rangirani na listi ostvarili 110 bodova, a u Odluci koju je na predlog Komisije doneo gradonačelnik, Stevan Bakić, prenosi Subotica.com.

Takođe, deo sredstava, iznos od 959.000 dinara, biće usmeren na Budžetski Fond za podsticanje razvoja mladih talenata, te će svih 237 učenika i studenata koji su konkurisali i ispunjavaju uslove konkursa dobiti sredstva namenjena usavršavanju i razvoju svog talenta. Odluka o dodeli sredstava mladim talentima Grada Subotice time je dopunjena sa još 137 mladih talenata kojima će na ovaj način Grad pomoći.

Treći deo sredstava, u iznosu od 500.000 dinara, usmeren će biti na račun Fondacije za pomoć pri lečenju teško obolele dece i omladine. Preko ove Fondacije, Grad je za pomoć u lečenju teško obolele dece i omladine u tekućoj 2022. godini realizovao do sada 83 molbe.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *