Nebojša Vukanović održao konferenciju

Nebojša Vukanović danas je održao konferenciju za medije gdje je govorio o izmjenama Krivičnog zakona u Republici Srpskoj

Uzmite Član. 208 ako neko govori o porodičnom životu i doprinosi da bi moglo doći do teških posljedica oštećenog počinilac će se kazniti novčanom kaznom od 25 do 120 hiljada KM. Šta to govori?”, upitao je Nebojša Vukanović, predsjednik Liste za Pravdu i red.

“To govori, hipotetički ako u budućnosti kažete ‘Igor Dodik je konsultant i savjetnik u Prointeru, a Prointer je dobio 200 miliona, a Gorica je preko ugostiteljskog servisa Agape dobila 300 hiljada maraka. Vi govorite o činjenicama, izvlačenju para iz budžeta na račun prve familije. Oni će reći, mnogo se oni potresli 120 hiljada. I nemaš da platiš – onda ideš u zatvor”, naglasio je Vukanović i dodao:

I zadnji član 340. kaže ko u postupku pred sudom poruži i uvrijedi sud, sudiju ili tužioce ili advokata kazniće se kaznom zatvora do jedne godine, a ako bude naročito teško biće do dvije godine.”

Dakle ako odete sudiji (kao što ja radim) i u lice kažete da su korumpiranui, da su sluge mafije i da nečasno rade svoj posao, onda će oni, kaže Vukanović, reći da si ti uvierdio časnog kadiju i dvije godine u zatvor.

“Vide se istinski motivi. Dodik je to skoro pa otvoreno rekao – ovo nije upereno protiv novinara i medija nego onih koje oni smatraju svojim velikim protivnicima i ovdje bih prije svega istakao da najnečasniju ulogu, mi znamo da živimo u jednom totalitarnom sistemu i da Milorad Dodik kao i njegovi pobratimi iz Federacije rade ovakve stvari jer imaju prećutnu saglasnost licemjera međunarodne zajednice i delegacije EU i ovo su evrospke vrijednosti koje nam donose Satler Vigemark korumpirani evropski činovnici koji kažu Dodiku ‘ti imaš zadatak da uvedeš BiH u NATO ida uvedeš sankcije Rusiji”, istakao je Vukanović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *