Natjerao jednog sina da mu donese prut pa išibao drugog – dobio tri mjeseca zatvora

M.K. iz Bugojna osuđen je na tri mjeseca zatvora jer je svog sina išibao prutem, javljaju federalni mediji.

Kako piše portal “Crna hronika” M.K. je natjerao sina da mu donese prut kojim ga je kasnije išibao jer se dječak, navodno, neprimjereno ponašao prema drugarici iz razreda.

Dječaku je nanio lake tjelesne povrede u vidu masnica u predjelu desne ruke i u predjelu desne strane rebra, te masnice u predjelu lijeve butine.

“Optuženi M.K. je drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio mir i tjelesnu cjelovitost svog djeteta mldb. sina E.K tako da kada je dobio poruku od njegove razrednice da se isti neprimjereno ponaša prema drugarici iz razreda, tražeći da porazgovara sa sinom, te da uputi izvinjenje drugarici zbog svog ponašanja, natjerao malodobnog sina I.K. da mu donese prut, a nakon toga u prisustvu istog udarao dijete sina E.K i tom prilikom nanio mu lake tjelesne povrede u vidu masnica u predjelu desne ruke u predjelu desne strane rebara, te masnice u predjelu lijeve butine dok je za to vrijeme E. vrištao, te oca molio da ga prestane tući”, navodi se u presudi.

Sudija Sonsirej Radivojević optuženom M.K. naložila je plaćanje krivićnog postupka u iznosu od 80 KM na ime troškova pristupa psihologa Katarine Mravak, te troškove sudskog paušala od 100 KM, piše “Crna-Hronika”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *