NA SNIMANJU MARATONACA JEDVA IZBEGNUTA SMRT: Šuškalo se da Pavle ne može očima da vidi Batu, ali istina je totalno DRUGAČIJA!

Bata Stojković i Pavle Vuisić su u “Maratoncima” i “Ko to tamo peva” igrali rame uz rame, ali dugo se po Beogradu pričalo da se glumačke legende van ekrana ne podnose.

Prepričavale su se njihove netrpeljivosti, a od svih najviše ona kako je Vuisić Batu svom snagom udario daskom po glavi kada su snimali “Maratonce”.

Godinama nakon što je Bata preminuo, njegova udovica Olga, koja je preminula januara 2020., pre nekoliko godina je ispričala da su sve te priče bile prenaglašene.

– Bilo je svašta između njih, ali ništa negativno. U “Maratoncima” kada su snimali scenu u kojoj ga Pavle udari daskom po glavi, dogodilo se to da ga je nenamerno, u ne znam kom ponavljanju, zaista i lupio iz sve snage. S druge strane, dok su radili “Ko to tamo peva”, Pavle mu je spasao život. Kadar u kome Bata pliva u mutnoj i ledenoj Tisi, bezbroj puta je ponavljan. On bi otplivao do sredine reke, a Boža Nikolić ga je snimao pri povratku ka obali.

Maratonci trče počasni krug
FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE

Pošto je bilo hladno, jedva su pronašli gumeno odelo u koje je Bata moga da uđe. Od silnog napora zbog plivanja kroz mulj do kolena, njemu je pozlilo, jer ga je odelo gušilo. Tada je Pavle uskočio u vodu, izvadio nož i presekao to gumeno odelo kako bi Bata došao do vazduha. Glumci su između sebe uvek imali razne šale, niko se nije ljutio i nije bilo svađa. Podžapaju se, jedni drugima svašta kažu, ali to nije proizilazilo iz mržnje, već iz vruće atmosfere. Malo popiju, sporečkaju se i posle kao da ništa nije bilo – rekla je Olga 2015. godine.

Maratonci
FOTO: PRINTSKRIN

(Kurir.rs/A.M./Nedeljnik)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *