MORBIDNO! Otac dječaka ubice poslije masakra pričao o sinu cimerima u zatvoru, evo čime se hvalio

Otac maloljetnika koji je 3. maja počinio masakr u OŠ “Vladislav Ribnikar”, kako se sumnja, omogućio je sinu najjednostavniji pristup pištoljima kojim je on počinio jedan od najtežih zločina u istoriji Srbije, ubivši 10 ljudi.

Optužnica protiv roditelja dječaka-ubice koji je 3. Maja u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu ubio devetoro svojih vršnjaka i radnika obezbjeđenja podignuta je u utorak, a kako se saznaje, otac je svom trinaestogodišnjem sinu, osim što ga je učio da koristi vatreno oružju, omogućio i najjednostavniji pristup pištoljima kojim je on počinio višestruko ubistvo.

Prema riječima izvora, iako je optuženi otac dječaka-ubice imao mogućnosti da dobro obezbjedi oružje koje posjeduje, jer u stanu ima i sef, on je ipak dva kofera sa pištoljima i municijom stavio u plakar u predsoblju.

Koštaju 28 dolara

– Otac ima u kući adekvatno obezbjeđen metalni sef sa šifrom, ali je on oružje, iako ima maloljetnu djecu u kući, odabrao da ga drži u ormaru u koferu, koji inače može da se nabavi za 28 dolara – kaže izvor i objašnjava:

– Kofer je plastični, transportni, lako se otvara. Otvara se na točkiće obilježene brojevima kao šifra, ali je nemar roditelja koji je ostavljao tačnu kombinaciju i pred sinom otključavao i zaključavao kofere, kada ga je vodio u streljanu da pucaju, omogućio da dijete zapamti sve što njegov otac radi i kasnije samo primjeni. Vrlo je jednostavno doći do oružja kad se na taj način “obezbjeđuje” i “krije” – navodi izvor.

Navedeno je da je još bizarnije ponašanje dječakovog oca nakon što je uhapšen.

– Svjestan da mu je maloljetni sin počinio masakr i ubio devetoro djece u školi iz oružja iz kog ga je on učio da puca i koje nije adekvatno obezbjedio, on je cimerima u zatvoru pričao kako je njegov sin odličan pucač, talentovan i precizan. Prije masakra je govorio kako je ponosan na njega zbog toga, a i dalje priča da odlično gađa. To je zaista van svake pameti! – kaže izvor iz Centralnog zatvora, piše Kurir.

Podsjetimo, dječak-ubica je dva dana prije kobnog dana vrlo lako, jer je vidio kako to otac radi, izvadio pištolje iz kofera koji je bio u ormaru i premjestio u svoj ranac. Na dan masakra, 3. maja on je ranac ponio u školu. Šaržere je napunio sa 92 metka, a samo u čionici je ispalio 45.

– U optužnici protiv oca i majke dječaka je navedeno da je za 55 sekundi ispalio 45 hitaca. Dosta su bili promašaji, ali je u tom kabinetu ubio petoro, a šestoro ranio od kojih je jedna djevojčica preminula u bolnici. Nasumično je pucao po malom prostoru i ovaj put nije imao siluetu, kao dok je vježbao u streljani – kaže izvor.

Ocu dječaka na teret se stavlja da je počinio teška krivična djela protiv opšte sigurnosti, a osim njega optužnicom je obuhvaćena i dječakova majka koja je optužena zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja, jer je njen DNK pronađen na jednoj od čaura u učionici.

Odgovorna osoba i instruktor iz streljačkog kluba, gdje je otac kako se sumnja odovodio sina da vježba gađanje, sumnjiče se za davanje lažnog iskaza.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *