“Mladić je prijavio ugrožavanje” Lukač objasnio zašto policija nije mogla da ukloni snimak na kojem je Mladen

Nakon što je Mladen Dulić (22) iz Laktaša, uoči samoubistva 28. oktobra, policiji prijavio sporni snimak Okružno javno tužilaštvo Banjaluka se izjasnilo da u tom slučaju nema elemenata krivičnog djela i policija nije imala mogućnost da dalje postupa.

To je izjavio ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač novinarima u Centru za obuku u Zalužanima, prenosi UNA TV.

– Tačno je da je mladić došao policiji i prijavio ugrožavanje. Tražio je da se snimak skine sa interneta, ali policija nema mogućnost da sa mreža skida određenu informaciju koju je neko već plasirao da li putem mreža ili nekog svog profila i slično. Mi smo obavijestili tužioca o toj prijavi i tužilac se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela – rekao je Lukač.

On je pojasnio da zbog toga policija nije imala dalju mogućnost da postupa i bilo šta drugo uradi, kad za to nije imala zakonski osnov.

– Zato je potrebno da radimo na tome i da tako nešto ugradimo u naše zakone da možemo to da primjenjujemo u budućem periodu – rekao je Lukač.

Na upit portala UNAworld iz OJT Banjaluka juče je odgovoreno da je “o pristupanju Mladena Dulića u PS Laktaši, kao i o izvršenom samoubistvu obaviještena dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Slavica Matijaš, koja je naredila da se odmah bez odlaganja počinioci krivičnog djela liše slobode, te ispitaju u svojstvu osumnjičenih lica zbog počinjenog krivičnog djela neovlašteno fotografisanje iz člana 156. stav 1. KZ RS, a što su ovlaštena službena lica PS Laktaši i učinila, te preduzeli i druge radnje pod nadzorom okružnog javnog tužioca”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *