Mladić i Karadžić uskoro u Rusiji. Biće razmijenjeni za zarobljene NATO oficire u Ukrajini?!

IN4S iz pouzdanih izvora saznaje da zapadni zvaničnici vode pregovore sa ruskom stranom o razmjeni ratnih zarobljenika i stranih plaćenika sa Srbima koji su utamničeni u evropskim zatvorima.

Kako kaže naš izvor “jedna strana u pregovorima insistira na principu ‘svi za sve’, kako po pitanju razmjene stranaca tako i po pitanju razmjene ukrajinskih za ruske zarobljenika“.

S druge strane, Rusija traži da se iz evropskih zatvora oslobode haški zatvorenici u zamjenu za zarobljene američke, kanadske, britanske oficire i hrvatske dobrovoljce koji su zarobljeni od strane vojske Donbasa.

Na pitanje urednika portala IN4S, Gojka Raičevića, da li je tačna informacija da zapadni zvaničnici vode pregovore sa ruskom stranom o razmjeni ratnih zarobljenika i stranih plaćenika sa Srbima koji su utamničeni u evropskim zatvorima, te da Rusija traži da se iz evropskih zatvora oslobode haški zatvorenici u zamjenu za zarobljene američke, kanadske, britanske oficire i hrvatske dobrovoljce, sin generala Mladića, Darko Mladić je kazao da o tome nema saznanja, te da je isto pitanje dobio od ruskih državnih medija.

„Ja o tome ništa ne znam, iako sam takvo pitanje dobio prije par dana od ruskih državnih medija. Ja u principu podržavam svako rešenje, koje vodi mirnom raspletu situacije i deeskalacije, i u tom smislu, ako tome doprinosi ova razmena, naravno da podržavam“, istakao je Darko Mladić za IN4S.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *