MINISTAR SIGURNOSTI BIH: UGROŽENA SIGURNOST MILORADA DODIKA, EKSTREMIST IZ JEDNE STRANKE NAJVEĆA PRIJETNJA

Ministar sigurnosti BiH, Nenad Nešić, naveo da je povišena razina sigurnosne ugroženosti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika “s obzirom na funkciju koju obavlja, atmosferu napetosti i svojevrsnog linča koja je stvorena u javnosti, posebno nakon početka suđenja”.

Nešić je ovo naveo u odgovoru na pitanje zastupnika SDS-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Darka Babalja koje je postavio na prošloj sjednici ovog doma – Ko ugrožava sigurnost predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika?

Nešić je istaknuo kako policijske agencije na osnovu raspoloživih informacija vrše sigurnosne procjene ugroženosti štićenih osoba.

“Podsjećamo da je osoba koja zastupa krajnje ekstremističke stavove i okuplja istomišljenike u okviru jedne stranke, javno putem društvenih mreža upućivala prijetnje i slala svojevrsne poruke da se neki ljudi likvidiraju”, navodi se u Nešićevom odgovoru.

Rekao je kako policijske agencije imaju obvezu da međusobno surađuju, razmjenjuju informacije i saznanja o prijetnjama i mogućim ugrožavanju bilo kojeg građanina, a posebno ako je riječ o visokorangiranim dužnosnicima, te da u skladu s tim poduzimaju mjere prevencije i zaštite od mogućih napada.

Podsjetimo, i ranije je bilo navoda o Dodikovoj ugroženosti, a Sanja Vulić, šefica Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH čak je rekla kako su stabla ispred zgrade Suda BiH posječena za “snajperski pogled”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *