Milorad Dodik: “Za roditelje sa četvoro i više djece 750 KM mjesečno”

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Aleksandrovcu kod Laktaša da je sa premijerom Srpske Radovanom Viškovićem i predsjednikom Željkom Cvijanovoć dogovorio da za 1.300 porodica koje imaju četvoro i više djece, a nezaposlenog roditelja, bude uplaćivano 750 KM mjesečno, sa doprinosima.

To znači da će moći da ostvare zdravstveno i penziono osiguranje – rekao je novinarima Dodik.

On je naveo da će sada biti uplaćena jednokratna pomoć za dva-tri mjeseca dok ne bude usvojeno potrebno zakonsko rješenje.

– Aktivni smo u sprovođenju pronatalitetne politike – istakao je Dodik.

Prema njegovim riječim, kada društvo dodatno ojača, treba razmišljati o pomoći za porodice koje imaju troje i više djece.

Uskoro i jednokratna pomoć nezaposlenoj djeci poginulih boraca

 Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da bi u narednom periodu u Republici Srpskoj trebalo da bude pronađeno rješenje kako bi nezaposlenoj djeci poginulih boraca bila uplaćena jednokratna pomoć.

– Ovakvom radnjom ćemo gledati kako da im obezbijedimo i stalni posao – rekao je novinarima Dodik u Aleksandrovcu kod Laktaša.

On je naveo da će biti sagledano kako da im bude obezbijeđeno stalno zaposlenje.

“Od 5. septembra još po 100 KM mladima”

Dodik je najavio i da će 5. septembra biti uplaćena druga tranša pomoći od po 100 KM za mlade u Republici Srpskoj, kao i da će biti omogućene dodatne pogodnosti za studente koji žive u domovima.

– Za sve koji imaju pravo na boravak u studentskim domovima to će biti besplatno, uz neke veoma niske naknade za ishranu od marku, marku i nešto po obroku – izjavio je Dodik za Radio-televiziju Gradiška

Kada je riječ o studentskom standardu, Dodik je istakao da studenti u Republici Srpskoj imaju veoma stimulativne uslove.

Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *