Milanović stao u odbranu Dodika

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je povodom podizanja optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da “ne vjeruje u pravdu visokih predstavnika”.

Dokle god „visoki predstavnici“ ko god im dao mandat, dok god budu imali instinkta i interesa mijenjati zakone zemlje ukazima, kako bi se podigla optužnica za novo izmišljeno djelo, a nemaju vremena i interesa promijeniti izborni zakon, što mogu jednim potpisom pera i omogućiti Hrvatima da biraju predstavnike, dokle god je ta olovka teška ko pero, a ona druga laka ko perka, ja u takvu pravdu ne vjerujem – rekao je Milanović novinarima u Širokom Brijegu.

On je istakao da ima iskrenu želju i da daje maksimalni doprinos, te da vjeruje da to radi i Vlada Hrvatske, da BiH bude uređena zemlja u kojoj će Hrvati živjeti kao konstitutivni narod.

Tužilaštvo BiH podiglo je u petak, 11. avgusta, optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića zbog neizvršavanje odluka Kristijana Šmita.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *