Mesud, Bošnjak, s porodicom obnovio pravoslavnu crkvu kod Cazina. “To je svetinja! Bilo da je džamija, crkva ili katedrala. To je Božija kuća!”

Ovo je Mesud Keranović, po veroispovesti musliman, koji je obnovio srpsku pravoslavnu crkvu u selu Osredak kod Cazina u Bosni i Hercegovini.  

“Živim ovde više od 40 godina i moji prijatelji, pre sveg zla što je bilo, rat i to što nas je snašlo, više nisu tu, ali kad dođu ovde, stojimo, pričamo, a iza stoji ruševina, a to je ipak njihova svetinja, zato sam odlučio da obnovim crkvu.”’ 

“Neka svako danas uradi jedno dobro djelo i garantujem da će se sutra, kada se probudi, osjećati kao bolji čovjek. A svi smo, prije svega, ljudi…”, ističe Mesud Keranović.

“To je svetinja! Bilo da je džamija, crkva ili katedrala… To je Božija kuća, neko se u njoj moli. Svi vjerujemo i to trebamo poštovati. Svi smo ljudi… Desilo se što se desilo. Jedni smo drugima zlo uradili. Nema ti jesi, ja nisam. Isto nam ponavljaju 30 godina, a život ide. Dolaze druge generacije, koje truju mržnjom, najviše vjerskom i politički. Ali, ostavite to na stranu. Neka to riješava istorija, zakoni, sud, pravda. Na kraju će Bog riješiti… Život ide dalje. Ja svoje poštujem i za to ginem, ali isto tako i pravoslavac i to mu ne mogu zamjeriti. Moramo raditi na tome da naša djeca nikada ne prođu i ne dožive ono što smo mi. To, ko je doživio, zna kako je i o čemu pričam”, zaključuje Keranović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *