“Mene najviše zanima… Vidite po mom osmehu” Piksi dao intervju uoči utakmice sa Kamerunom

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je za RTS rekao da je zdravstvena situacija fudbalera Srbije daleko bolja nego što je bila pre meča sa Brazilom, kao i to da će svi igrači biti u konkurenciji za prvi tim protiv Kameruna.

Kakva je trenutna situacija sa igračima?

“Mene najviše zanima… Vidite po mom osmehu. Situacija nije odlična, ne mogu da kažem da je odlična, ali daleko bolja, nego što je bila nekoliko proteklih dana. Zadovoljan sam, pogotovu poslednja dva dana treninzima koje smo odradili, pod dobrim, jakim intenzitetom. Igrači su odgovorili na pravi način, raduje me da su igrači bili jako motivisani i odradili su sve ono što smo tražili, pogotvu na fizičkom planu gde su pokazali odličnu angažovanost. Mene kao selektora raduje da su za nas važniji igrači u daleko boljoj situaciji nego što su bili pre utakmice sa Brazilom”, istakao je Stojković.

Da li to znači da u ovom trenutku možete da računate na sve igrače koje ste doveli na Mundijal?

“Tako je, u svakom slučaju raduje me to da ću hladne glave odaberati tim, što nije bio slučaj pre Brazila. Najgore što treneru može da se desi je da mu tim sastavljaju doktori… Ovoga puta mislim da će svi igrači biti u konkurenciji za tim, a videćemo ko će igrati. Najvažnije da su Kostić, Vlahović, Mitrović, Veljković i Ilić… da ne nabrajam dalje, u daleko boljoj poziciji nego što su bili”, rekao je selktor Stojković.

Da li ćete igrati sa dva napadača u formaciji u kojoj ste igrali tokom kvalifikacija i u Ligi nacija?

“Moguće, videćemo. Mislim da nije praksa da pričamo o timu dan pre utakmice. Nijedan trener vam to neće reći. Postoji mogućnost da počnemo sa jednim, da završimo sa dvojicom ili da počnemo sa dvojicom, završimo sa jednim “klasičnim” napadačem. Iako svi igrači moraju da učestvuju u odbrani ali i napadu. To je potpuno jasno”, kaže Stojković.

Održali ste sastanak nakon utakmice sa Brazilom na kome ste dvadesetak minuta pričali igračima. Šta ste im rekli, kako se spremiti za narednu utakmicu?

“Moramo da podignemo glavu, nije sramota izgubiti od Brazila, po mom mišljenju delovali smo jako korektno u prvom poluvremenu, iako smo znali da praktično igramo bez napada. To je evidentno bilo… Kasnije smo pali posle prvog primljenog gola, ali protiv Brazila je bilo teško odbraniti se.

Jednostavno, jedna analiza cele situacije i da je dobro da smo Brazil sklonili sa dnevnog reda. Znali smo još aprila, kada smo izvukli grupu da će se ostale tri ekipe u grupi boriti za drugo mesto. Sudbina je u našim rukama, mi odlučujemo o sebi. I to je dobro. Zato se radujem. Pričali smo dvadesetak minuta, primetio sam da je pažnja bila velika i da su igrači to prihvatili, svi smo saglasni, nema nejasnih stvari”, zaključio je selektor Dragan Stojković Piksi za RTS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *