Međunarodna prostitucija u Banjaluci

Hapšenje dvojice muškaraca i dvije Brazilke juče u Banjaluci rezultat je akcije kojom je otkrivena međunarodna prostitucija.

Osumnjičene su i to na ulici u novom banjalučkom naselju uhapsili službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS.

Kako se radilo međunarodnom kriminalu istragom u ovom slučaju rukovodi Tužilaštvo BiH.

Prostitucija u Banjaluci kažnjava se zatvorom.

U skladu sa Krivičnim zakonom BiH za krivično djelo međunarodno navođenje na prostituciju zaprijećena je kazna od minimalno šest mjeseci zatvora do maksimalno pet godina.

– Ko radi zarade ili druge koristi navodi, podstiče ili namamljuje drugog na pružanje seksualnihusluga ili na drugi način omogući njegovu predaju drugom radi pružanja seksualnih usluga ili nabilo koji način učestvuje u organizovanju ili vođenju pružanja seksualnih usluga u državi u kojojto lice nema prebivalište ili čiji nije državljanin, kazniće se kaznom zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina- navodi se u KZ BiH.

U ovom članu zakona navodi se i da činjenica da se lice koje se navodi, podstiče ili namamljuje već bavilo prostitucijom ne utiče na postojanje krivičnog djela.

Stanari naselja u kojem su juče uhapšeni osumnjičeni muškarci čiji identitet još uvijek nije otkriven ispričali su da su Brazilke boravile u iznajmljenom stanu u jednoj od zgrada.

– Primjećivala sam jednu tamnoputu djevojku i bila je kulturna, uvijek se javljala i pozdravljala. Međutim, ispred tog ulaza u posljednje vrijeme su se dešavale čudne stvari zbog kojih je intervenisala policija. Sada je jasno i zašto- ispričala je Banjalučanka.

Vecernjenovosti.ba (Foto: arhiva)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *