Medicinska sestra imala odnos sa pacijentom, on doživeo srčani, nije pozvala pomoć: “Bio je na dijalizi”

Umesto da pozove Hitnu pomoć, zvala je koleginicu, koja joj je rekla da odmah zove pomoć, ali medicinska sestra nije reagovala već je samo plakala

Penelopa Vilijams (42), medicinska sestra iz Velsa, dobila je otkaz nakon što je otkriveno da je bila u vezi sa pacijentom koji je preminuo tokom seksualnog odnosa na parkingu bolnice.

Ona je bila godinu dana u vezi sa pacijentom koji je dolazio u bolnicu na dijalizu.

Nažalost, nakon što su se našli na parkingu bolnice i imali odnos, on je preminuo od srčanog udara za vreme noćnog seksualnog čina.

Savet medicinskih sestara i babica (NMC) pokrenuo je istragu nakon što su dobili informaciju da Penelope nije zvala Hitnu pomoć.

Umesto da pozove Hitnu pomoć, zvala je koleginicu, koja joj je rekla da odmah zove pomoć, ali medicinska sestra nije reagovala već je samo plakala.

Na kraju, Hitnu pomoć je pozvao jedan kolega. Ekipa je zatekla pacijenta delimično golog i bez znakova života, piše Daily mail.

Medicinska sestra je tada rekla policiji da se našla sa njim nakon što joj je na Facebooku poslao poruku da se ne oseća dobro. Tvrdila je da je provela samo “30 do 45 minuta” na zadnjem sedištu njegovog automobila i da su samo pričali.

Pacijent je počeo da stenje i iznenada umro“, rekla je na prvom saslušanju u februaru.

Kasnije je međutim priznala da su bili u vezi godinu dana i da se te noći našla sa njim radi seksualnog odnosa. Nedugo zatim je dobila otkaz.

“Postupci gospođe Vilijams su značajna odstupanja od standarda koji se očekuju od diplomirane medicinske sestre i nekompatibilni su sa njenim ostankom u zdravstvu”, rekli su iz komisije medicinskih sestara.

(Telegraf.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *