Majci petoro djece prijeti SMRTNA kazna!

Njen bivši muž tvrdi da je potpuno nevina i da joj je sve podmetnuto!

Bivši suprug Australijanke, kojoj prijeti smrtna kazna na Tajvanu nakon što joj je u prtljagi pronađen kokain, tvrdi da je ona nevina i da su joj smjestili trgovci drogom.

Debi Vulgaris (57) uhapšena je u međunarodnom aerodromu Taojuan u decembru nakon što je droga navodno pronađena u crnim plastičnim vrećicama u koferima.

Tajvanska policija tvrdi da je nosila 6.8 kilograma droge, ali da je žestoko poricala da je to njeno. Policija takođe tvrdi da je Debi kasnije govorila da joj je paketiće droge dao bivši suprug.

Ali, Džon Vulgaris je za australijski “Daily Mail” oštro odbacio optužbe, rekavši da je njegova supruga nevina i da im je cijela priča “namještena”.

“Ona je zaista nevina. Smjestili su nam, Nemamo veze s prokletom drogom, nikada ju u životu nismo vidjeli ni dirali”, rekao je Džon.

Džon, koji vodi firmu za stambene kredite, rekao je da su njega i bivšu suprugu prevarili kriminalci koji su se predstavljali kao inostrani investitori.

Rekao je da se prvi put susreo sa grupom prije 16 godina i čak je bio s njima u banci na Tajvanu 2007. godine. Ostali su u kontaktu. Nedavno je, kako tvrdi, njihov advokat stupio u kontakt s njim vezano za novi poslovni prijedlog.

“Pripremali smo inostranu investiciju. Željeli su investirati, poslao sam im tri miliona dolara vlastitog novca. Kad sam saznao za hapšenje, pokušao sam stupiti u kontakt s njima, ali su isključili telefone”, rekao je Džon.

Pa je poručio:

“Ona nije ništa kriva.”

Advokat Australijanke Leon Huang rekao je da je od ključne važnosti da Džon Vulgaris zauzme stav jer je on jedina osoba koja može potkrijepiti njene tvrdnje.

Vulgaris je navodno droga prve kategorije uručena u Maleziji oko 10. decembra prije nego što je odletjela za Tajvan, izvijestio je “ABC”.

Debi je navodno plaćeno 1800 američkih dolara da preuzme drogu uz troškove smještaja i prevoza.

Čen Po-čuan, šef tajvanske Brigade za kriminalističke istrage, tvrdi da je ulična vrijednost zaplijenjene droge oko 1.25 miliona dolara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *