“Ljekari kažu da mališan ima 1 odsto šanse da preživi” Dječak (7) koga je udario auto u veoma teškom stanju

Niko tačno ne zna kako je sedmogodišnji mališan iz Vlasotinca zadobio teške povrede glave i završio u komi, ali ljekari Kliničkog centra u Nišu rekli su roditeljima da mališan ima samo jedan posto šanse da preživi, priča njegova tetka M.M. iz ove varoši.

Ona kao i roditelji dječaka bdiju od sinoć po hodnicima Klinike za anesteziju, gdje je smješten na intenzivnoj njezi.

– Njegovi roditelji su u šoku, skrhani i pod sedativima. Njihovi pogledi uprti su u ljekare i u boga – dodaje teka po ocu.

Prema izjavi direktora Klinike za neorohirurgiju, dječak iz Vlasotinca „ima vrlo teške povrede mozga i lobanje, u komi je i bez reakcija na mehaničku ventilaciju“.

Dječak je zadobio povrede u utorak, 13.septembra, negdje oko 17 sati na uglu ulica Maksima Gorkog i Babičkog odreda, na putu prema selu Šišava, prenosi Blic.

– Ta ulica je sporedna i retko njome prolaze automobili, pa se djeca igraju na kolovozu. Mi još ne znamo detalje jer nam izvještaj policije nije stigao, pa sklapamo priču na osnovu priča druge djece koja su u momentu nesreće bila sa našim djetotom. Bila su još tri njegova druga. Vozili su bicikle. Naše dijete je naletjelo na kup ogrevnih drva, udarilo točkom u njih, odbilo se, pa udarilo u automobil koji je prolazio ulicom. To je verzija koju znamo – priča ova žena.

Drugi sagovornici Jugmedie rekli su da je za volanom bio mladić od 20 godina i da je vozio bijeli džip, što je potvrđeno i u PU Leskovca.

– Još se utvrđuju okolnosti pod kojima je došlo do ove nesreće – rekla je PR leskovačke polcije Marija Sokolović, dok teka mališana dodaje da su pripadnici policije iz Vlasotinca i Leskovca bili veoma ažurni i sve vrijeme na terenu.

– Čak je u načelnik Polcijske uprave prisustvovao sve vrijeme uviđaju – kaže, ali dodaje da su joj ljekari rekli da je tako opasna po život povreda glave mogla da dođe samo usljed „pregaživanja“.

Povrijeđeni dječak je učenik drugog razreda jer je ranije pošao u školu. Roditelji imaju i stariju kćerkicu koja je već srednjoškolka.

U leskovačkom kraju je minula nedjelja, posebno jučerašnji dan, bila crna nedjelja jer se desilo na desetine saobraćajnih nesreća i nesreća, ali ova je podigla javnost na noge. Na društvenim mrežama se građani mole za spas dječaka.

– Mole su za njegovo zdravlje u svim crkvama u Vlsotincu i okruženju. A jutros je pročitana molitva za njega čak i u manastiru Tumanu – priča ucveljena teka mališana, inače iz poznate vlasotinačke porodice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *