Laktaši: BIVŠE DJEVOJKE UCJENJIVALI EKSPLICITNIM SNIMCIMA I FOTOGRAFIJAMA

Policijski službenici Policijske stanice Laktaši juče su izvršili kriminalističku obradu nad dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo “Ucjena”.

Riječ je o osobama inicijala D.R. i R.Z. iz Laktaša.

Osoba inicijala D.R. se sumnjiči da je krivično djelo počinila u prethodnom vremenskom periodu na način da je do 23. novembra ove godine, putem poruka ucjenjivala oštećenu osobu sa kojom je bila u emotivnoj vezi, da će javno objaviti njene kompromitujuće fotografije i videosnimke, ako ne obnove emotivnu vezu.

Osoba inicijala R.Z. se sumnjiči da je krivično djelo počinila u prethodnom vremenskom periodu na način da je do 29. novembra, također putem poruka ucjenjivala oštećenu osobu sa kojom je bila u emotivnoj vezi, da će javno objaviti njene kompromitujuće fotografije i video snimke, ako ne obnove emotivnu vezu.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio policijskim službenicima da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dostave izvještaji o počinjenim krivičnim djelima protiv navedenih osoba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *