KONVOJI VAGNEROVIH BORACA KREĆU KA RUSIJI !?

Nakon što su „Vagner“ i Kremlj potvrdili da je Jevgenij Prigožin poginuo u avionskoj nesreći kod Moskve, ukrajinski Nacionalni centar otpora saopštio je da konvoji Vagnerovih boraca napuštaju Belorusiju i kreću ka Rusiji.

Izvori u Belorusiji kažu da su neki od Vagnerovih baznih kampova već demontirani tokom noći u sredu na četvrtak i da su pripadnici privatne vojne grupe formirali konvoje za napuštanje zemlje.

– Konvoji verovatno idu ka granici sa Rusijom – saopštio je Centar.

Prema izvorima Centra u Belorusiji, beloruska vlada nije odobrila povlačenje grupe plaćenika. Beloruske specijalne službe navodno pokušavaju da presretnu konvoje na granici.

Vest je preneo i Bi-Bi-Si, uz napomenu da još nema zvanične potvrde. Dodaje se da su sve mobilne mreže u blizini kampova u prekidu.

Podsetimo, šef Vagnera Jevgenij Prigožin i njegov istaknuti komandant Dmitrij Utkin bili su među putnicima u avionu koji se srušio u Rusiji, saopštila je ruska vladina agencija za vazduhoplovstvo i dodala da niko od putnika nije preživeo.

Ranije je ruska agencija civilnog vazduhoplovstva Rosavijacija saopštila samo da se Prigožin nalazi na spisku putnika oborenog aviona.

Ali kasno u sredu, agencija je dala imena svih sedam putnika i tri člana posade za koje se sada zna da su bili u avionu Embraer koji se srušio u blizini Moskve u sredu.

Međutim, ni Rozavijacija ni bilo koji drugi ruski zvaničnik još nisu nedvosmisleno rekli da je Prigožin ubijen. Još uvek nema zvanične reakcije ruskih vlasti o nesreći.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *