Koncert Baje Malog Knindže u osnovnoj školi u Banjaluci

“Koncert patriotskih pjesama i folklora, povodom Dana državnosti Srbije” – tako se zvanično zove hepening, koji će se u subotu održava u sali Osnovne škole “Branko Radičević” na Starčevici u Banjaluci.

Kako lijepo stoji na plakatu, ulaz je slobodan, a pokrovitelj koncerta je profesor dr Vlado Đajić, javnosti od ranije poznat kao predsjednik Gradskog odbora SNSD Banjaluka, direktor UKC RS i stari organizator partija za djecu i odrasle.

Rukovodstvo OŠ “Branko Radičević”, najveće osnovne škole u Republici Srpskoj, danas nije bilo dostupno za komentar, ali su se zato oglasili roditelji.

Svi koji su govorili za Srpskainfo, bez izuzetka su ogorčeni organizovanjem ovakvog koncerta u prostorijama škole.

– Sramota, djeca nemaju gdje da rade fizičko, ali se zato sala galantno ustupa jednom šatorskom pjevaču koji se proslavio na zborovima – kaže jedan nezadovoljni tata.

Drugi se pita otkud Đajiću “pravo i nadležnost” da organizuje koncert i čijim parama plaća Baju, čiji honorari nisu nimalo naivni.

– Istina, ako njegov partijski šef Milorad Dodik može Baju odlikovati Ordenom Njegoša za zasluge u kulturi, zato mu Đajić ne bi mogao organizovati koncert u najvećoj školi u Srpskoj – komentariše jedna ogorčena majka.

Čitalac Srpskainfo, koji ima dvoje djece, đaka OŠ “Branko Radičević” kaže da se i ranije u ovoj školi dešavalo svašta, ali da je ovo skandal bez presedana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *