Kolumbijski KOKAIN stigao u Banjaluku!

Čitanjem prepiski iz ”Skaj” i ”Anom” aplikacija u Sudu BiH nastavljeno je suđenje Bojanu Cvijetiću i ostalim optuženima za organizovani kriminal i međunarodnu trgovinu drogom u predmetu ”Transporter”.

Usudnici su danas prezentovane komunikacije između više osoba kojima se, prema navodima tužilaštva, dokazuje 12. tačka optužnice koja se odnosi na nabavku pet kilograma kokaina iz Slovenije, od čega su tri kilograma prokrijumčarena u BiH, dok je ostatak završio u Zagrebu. Za to su optuženi Aleksandar Nikolić, Petar Dukić, Saša Rađević i Siniša Bačić.

U porukama se pominje da je kokain iz Kolumbije i da se radi o ”baš dobroj robi”. Nikolić je razmjenjivao i fotografije navodnog kokaina, na kojima se vidi ”cigla bijelog” sa utisnutim brojem 23, piše ATV.

Prema optužnici kupovinu droge dogovorio je Nikolić. Dobavljač je drogu dovezao u Zagreb, pa je Nikolić preko Dukića organizovao njen transport u BiH. U optužnici se navodi da je, za 1.000 evra, Bačić 10. februara 2021. godine drogu ilegalno prevezao preko graničnog prelaza Gradina u automobilu ”tiguan” i predao je Saši Rađeviću koji je drogu predao Dukiću, a on dalje jednoj osobi u Banjaluci i Nikoliću u Istočnom Sarajevu.

U predmetu ”Transporter” optuženi su Bojan Cvijetić, Petar Dukić, Milivoje Todorović, poznat i kao Mr. Si, Aleksandar Nikolić, Haris Hodžić, Jelenko Knežević, Saša Rađević, nekadašnji glavni inspektor MUP-a RS Mladen Milovanović, Davorin Popović, Goran Stojisavljević, Ivan Jurić, Dragan Kresojević, Slavko Brborović, Željko Maksimović, Eldin Hažbić, Radislav Tešić, Mladen Panić i Siniša Bačić. Optužnicom su obuhvaćene i firme ”Milko” d.o.o. Laktaši, firma ”21. maj” d.o.o. Banja Luka i ”Star-R” d.o.o. Istočno Novo Sarajevo.

U optužnici se, između ostalog, navodi da su Cvijetić i ostali od početka 2019. do kraja 2021. organizovali, isplanirali i relizovali krijumčarenje 35 kilograma kokaina, iz Holandije i Belgije u BiH.

Takođe, na teret im se stavlja i krijumčarenje od 3.000 kilograma skanka iz Albanije i susjednih zemalja, kao za i skladištenje veće količine skanka.

Uhapšeni su u akciji ”Transporter” kada je MUP RS otkrio i zaplijenio oko 300 kilograma marihuane.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *