Kod Banjalučanina pronađena droga i ukradene ikone

BANJALUKA – Kod R.S. iz Banjaluke policija je u preteresu stana pronašla spid i marihuanu te veći broj ukradenih alata i mašina i pravoslavnih ikona što potiče iz tri krivična djela teška krađa.

Naime, službenici Policijske uprave Banjaluka, 16.08.2022. godine, uhapsili su R.S. zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga i teška krađa.

“Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da se lice R.S. može dovesti u vezi sa izvršenjem navedenih krivičnih djela, te su na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi navedeno lice. Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli i oduzeli više predmeta, između ostalog oko 100 gr bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Spid”, određenu količinu zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, digitalnu vagu, metalnu mrvilicu”, navode iz policije.

Takođe dodaju da je pronađen veći broj alata i mašina, pravoslavnih ikona i drugih predmeta koji potiču iz tri krivična djela teške krađe izvršena od 31.5. do 20.7.2022. godine na području Banjaluke, a kojima je pričinjena materijalna šteta oko 20.000 KM.

“U toku je rad na dokumentovanju predmeta, nakon čega će protiv navedenog lica, Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima”, navodi se u saopštenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *