Ko je uvezao kokain sa šećerom u Doboju?

Ministar unutrašnjih poslova poslova Republika Srpske Dragan Lukač rekao je da i dalje traje intenzivna istraga o zaplijenjenom kokainu u Doboju, te da riječ o međunarodnoj trgovini drogom.

Lukač je naveo da Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Tužilaštvom BiH i Europolom nastavlja dalju istragu, zbog koje ne može da otkriva bilo kakve druge detalje o ovom slučaju.

“Riječ je o većoj količini kokaina koja je dopremljena na teritoriju RS, koja se našla u skladištu firme. Radnici su prilikom istovara primijetili da se nalazi i roba koju nisu naručili i obavijestili su policiju, koja je reagovala”, rekao je Lukač novinarima u Banjaluci.

On je istakao da će javnost biti obaviještena o rezultatima istrage kada se sklopi mozaik.

“U istragu je uključeno više policijskih agencija. Riječ je o međunarodnoj trgovini kokainom, i to o velikoj količini te droge, koja se dugo godina na teritoriji RS nije zaplijenila”, istakao je Lukač.

Na području Doboja policija je u utorak, 16. augusta, zaplijenila oko 73 kilograma kokaina, koji je transportovan sakriven u pošiljci druge naručene robe koja se uvozila u BiH.

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da vrijednost pronađenog kokaina na ilegalnom narko-tržištu iznosi više miliona eura, te da je riječ o jednoj od najvećih pljenidbi ove droge u BiH.

Inače, prema nepotvrđenim informacijama kokain je bio sakriven u pošiljci šećera, koja je iz Južne Amerike, preko luke u Nizozemskoj i susjedne Hrvatske stigla u Bosnu i Hercegovinu.

I dalje traju provjere, ko je uvezao supstance bijele boje, jednu legalno, drugu nelegalno, a nezvanično se pominju imena dva poznata biznismena u Republici Srpskoj.

Izvor: n1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *