Klokić prebacuje odgovornost na konobara

BANJALUKA – Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju RS Zlatan Klokić negira da ima bilo kakve veze sa lokalom koji je Poreska uprava RS kaznila zbog neizdavanja računa, ali je potvrdio da je njegova supruga suvlasnik.

Iako negira povezanost, dobro je upoznat sa detaljima prekršaja zbog kojeg je kafić „Havana“ u Prnjavoru kažnjen i svu odgovornost prebacuje na zaposlene.

Klokić se o ovom slučaju oglasio na svom Facebook profilu i zaprijetio tužbom CAPITAL-u.

„Povodom pisanja portala Capital sa naslovom da sam utajio porez želim ovom prilikom da odbacim ovakvu gnusnu laž koja stoji u naslovu ovog portala.  Prije svega želim istaći da nikakav vlasnički niti suvlasnički udio u bilo kojem pravnom licu imam i da samim tim nisam ni mogao da utajim bilo kakav porez. Moja supruga jeste suvlasnik u pravnom licu koji je naveden u tekstu na pomenutom portalu koji posluje oko godinu dana u Prnjavoru. Vezano za konkretan slučaj, prilikom kontrole koja se desila ustanovljena je određena nepravilnost koja je uzrok postupka jednog od zaposlenih“, naveo je Klokić u objavi.

Nakon objavljenog statusa Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju je i redakciji CAPITAL-a uputilo demanti sa sličnim sadržajem, ali bez spominjanja supruge i konobara.

„Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju oštro osuđuje i demantuje neistinite i netačne navode u kojima tvrdite da je ministar Zlatan Кlokić utajio porez“, navodi se u demnatiju koji možete pročitati na OVOM linku.

CAPITAL je danas objavio da je kafić čiji je suvlasnik njegova supruga kažnjen je sa 10.000 KM zbog neizdavanja fiskalnih računa, a ministru je zasmetao naslov.

Foto: Facebook/Zlatan Klokić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *