“Kidnapovali Dejana i odvezli sanitetsko vozilo u nepoznatom pravcu”

Pripadnici specijalne policije samoproglašenog Kosova – Rosu, naoružani dugim cijevima, uhapsili su Srbina Dejana Spahića (57) u blizini Rudara kod Zvečana dok je vozio sanitetsko vozilo.

Uhapšeni je prevozio lijekove i sanitetski materijal za bolničku apoteku, a uhapšen je bez objašnjenja, prenosi “Kosovo onlajn”.

Prema nezvaničnim informacijama, specijalci su oduzeli vozilo sa lijekovima.

Vijest o hapšenju Spahića potvrdio je i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković. Kako je rekao o tom skandaloznom događaju obavijestio je visokog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka.

Petković je na vanrednoj konferenciji za novinare naglasio da se incident dogodio oko 14 časova na putu Leposavić-Kosovska Mitrovica kod Grabovca i najavio da će zbog toga biti podnijeta krivična prijava protiv Aljbina Kurtija koji je nastavio da teroriše srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Kako je rekao Petković, dan nakon umirivanja tenzija na sjeveru KiM Kurti kreće sa novim, najtežim provokacijama,

– Četiri policajca Rosu do zuba naoružanih, maskirani su kidnapovali Dejana, a jedan pripadnik Rosu je sjeo za volan sanitetskog vozila i svi su otišli u nepoznatom pravcu ka jugu – rekao je Petković.

Razlog zbog kojeg se to dogodilo, navodi Petković, jeste što je Dejan Spahić prevozio lijekove iz Doma zdravlja u Leposaviću ka Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *