Jelena Trivić žestoko brani Aleksandra Vučića!

Zabranu posjete Jasenovcu predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, komentarisala je i Jelena Trivić koja je stala uz Vučića, a evo šta je poručila:

Na bezbroj puta pruženu ruku prijateljstva, kako Hrvatskoj, tako i svakoj zemlji u regionu, predsjednik Srbije, g. Vučić, iz Hrvatske dobija odgovor u vidu zabrane dolaska u privatnu posjetu. To je možda i najveći diplomatski skandal od kraja rata do danas.
Posebnu težinu nosi zabrana Vučiću da posjeti baš Jasenovac. Predsjednik Vučić nije osoba koja ikada “pravi haos”, kako su naveli u obrazloženju, nego naprotiv, neko kome je mir u fokusu političkog djelovanja. Obrazloženje zabrane je uvreda za Srbe, Jevreje i Rome koji su postradali u genocidu od ustaške ruke, a čijim sjenama se predsjednik želio pokloniti. Ne želim da vjerujem da duh ustaštva živi u Hrvatskoj u 21. vijeku.
Ujerena sam da će Srbija dati adekvatne diplomatske odgovore, a predsjednik Vučić, i pored ovog bezočnog čina susjedne zemlje nastaviti da vodi jedinu ispravnu politiku, politiku mira i stabilnosti.
Na kraju, dobro bi bilo da Dodik objasni javnosti u Republici Srpskoj i Srbiji zašto Plenković i Milanović, inače Dodikovi najbliži prijatelji (i nalogodavci), zabranjuju predsjedniku Srbije da posjeti Jasenovac.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *