Iznenadio mnoge prvom izjavom: Ćamil Duraković se žestoko obrušio na Sarajevo!

BANjALUKA – U Banjaluku dolazim čistog, otvorenog srca i pružene ruke. Na posao ću dolaziti sasvim regularno, kao svojoj kući, jer na to mjesto nisam došao voljom nikakvog političara, nego voljom naroda.

Rekao je to za “Nezavisne novine” novoizabrani potpredsjednik Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda Ćamil Duraković.

Na pitanje da li je iznenađen time što je izabran na ovu funkciju, Duraković je rekao da jeste.

-Moja politička borba bila je Sizifova bitka.  Vi znate da sam se kandidovao nezavisno, sam – rekao je Duraković.

Upitan kako će se slagati sa novoizabranim predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom i potpredsjednikom iz reda hrvatskog naroda Ivanom Begićem, Duraković je podsjetio da egzistira na političkoj sceni  15 – 16 godina, te da je radio u jako teškom političkom ambijentu u Srebrenici, na čijem je čelu bio.

Dodao je da je izabran iz reda bošnjačkog naroda, ali da se neće ponašati kao potpredsjednik Bošnjaka, nego će biti potpredsjednik  Republike Srpske.

– Radiću sa svim građanima i onima koje su građani izabrali. Nemam nikakav problem da sjednem za isti sto sa onima koji su legitimno odabrani na pozicije i tražiti minimum koncenzusa koji će olakšati život naših građana –  rekao je Duraković.

Za sarajevsku N1TV je rekao da će Miloradu Dodiku, budućem predsjedniku Republike Srpske, pružiti ruku iako ga, kako je naveo, “prezire kao političara”, a sve u cilju boljih odnosa naroda Srpskoj.

-Nije me iznenadila pobjeda Milorada Dodika. Pobjeda Željke Cvijanović i SNSD-a je dokaz da je bilo nerealno da Dodik izgubi –  rekao je Duraković i ističe da je spreman na saradnju.

Njega su, kaže, birali građani Srpske i sve zavisi kako od toga kako se neko postavi.

– Ja tamo živim i plaćam tamo poreze i želim da tu poziciju konzumiram u ime svog naroda. Ako će pružena ruka Dodiku napraviti pomak ja ću mu je pružiti –  kaže Duraković.

Dodao je da je išao srednjim putem i niije glumio bošnjačkog radikala i naglasio da Republiku Srpsku neće zvati manjim entitetom BiH, te da će učiniti da se glas Bošnjaka čuje.

-Sve sankcije koje trpimo u Srpskoj su produkt politke iz Sarajeva. Sarajevo ga naljuti i on onda kažnjava Bošnjake. Zašto iritiraju Dodika koji pobijedi u Republici Srpskoj. Naprave od čovjeka koji možda ne bi pravio ove scene, da ih ipak napravi. Ako je dobio najveću podršku građana, on je legitimni predstavnik, i ne okreću se leđa od njega. Njega kao političara prezirem, ali je on izabran od naroda. Ne želimo reći nećemo s vama, ja ću pružiti ruku da nam svima bude bolje –  kaže Duraković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *