Iza masovnog ubistva krije se tužna priča o tri cetinjska kuma: Jedan izgubio ženu i djecu, drugi život, a treći presudio monstrumu (FOTO)

U moru jezivih detalja o masakru u cetinjskom naselju Medovina, pred kojima je zenijemeo čitav regon i prolio suze nad surovom smrću i tragičnim sudbinama deset nevinih žrtava i šestoro povređenih, ima i jedan svijetli primjer, ništa manje tužan, ali, kako piše crnogorski “Standard” – “junački i čojski”.

To je priča o tri kuma, čije su se sudbine promijenile za tili čas jedan od trojice Miloš Martinović u ubilačkom pohodu stanodavca Vuka Borilovića, izgubio je suprugu Natašu (35) i dva sina od osam i 11 godina. Izgubio je sve, cijelu familiju…

Njegova supruga Nataša, kada je uvidjela zli čas, skočila je da se bori sa zlotvorom, koji joj je prvo upucao sina na ulaznim vratima, koji je pokušao da se sakrije. Nažalost, nije imala snage da se izbori sa pomahnitalim komšijom, pa su za par trenutaka projektilima iz lovačkog karabina, ubijeni i ona i drugi sin, kojeg je zatekao na ručku za kuhinjskim stolom, prenosi Blic.

Nataša Martinović, Cetinje, Masakr

Osjetivši da se dešava nešto strašno, Martinović je u pomoć pozvao kuma Mitra Mitrovića (37), zamolivši ga da odmah ode do njihovog iznajmljenog stana i proveri šta se dešava, jer mu se žena ne javlja na telefon, a on nije bio u mogućnosti da brzo stigne. Mitrović je to bez riječi i uradio. U međuvremenu, Martinović je dobio telefonski poziv od ubice, koji mu je lično saopštio da mu je ubio suprugu i sinove, piše Standard.

Nesrećni Mitrović, koji se nedavno oženio i dobio dijete, panično je napustio svoj dom i zabrinut za kumovljevu familiju, goloruk je otišao na mjesto zločina. Nije mario na okolna upozorenja, nadao se da će stići da spasi svoje kumove. Nije imao šansu ni da priđe kući, vrlo brzo je i sam postao žrtva. Iako su stari znanci i porodični prijatelji, Borilović nije imao milosti, čim se približio dvorištu kuće, pucao je i na njega, pogodio ga i na mjestu ga ostavio mrtvog.

Treći, Nenad Neno Kaluđerović kojeg danas kao heroja slavi Crna Gora, takođe je u kumovskoj vezi sa ubijenim Mitrovićem, odnosno on mu je vjenčani kum. Nije se plašio za svoj život, i prema preliminarnim rezultatima istrage, prišao je i presudio ubici. Hrabro je zaustavio dalji krvavi pir i, sasvim sigurno, spasio još pokoji ljudski život, prenosi crnogorski portal Standard.me.

Izvor: Srpskainfo/ Standard.me

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *