INCIDENT! Uhapšeni visoki lokalni funkcioneri

Izazvali incident pa uhapšeni.

Policijski službenici Policijske stanice Višegrad 29.01.2024. godine lišili su slobode lice inicijala R.N. i R.M. iz Višegrada zbog sumnje da su počinili krivična djela „Sprečavanje službenog lice u vršenju službene dužnosti“, „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“ i krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“.

Naime, Policijskoj stanici Višegrad 28.01.2024. godine oko 00,50 časova prilikom realizacije akcije po unapređenju javnog reda i mira, policijski službenici su u saradnji sa komunalnom policijom opštine Višegrad uočili prekovremeni rad jednog ugostiteljskog objekta u Višegradu, u kojem je došlo i do narušavanja javnog reda i mira prekršajima „Svađa,vika,vriska i nepristojno ponašanje“ i „Posluživanje alkohola“ .

Prilikom sprovođenja svojih zakonskih ovlaštenja policijski službenici Policijske stanice Višegrad su bili spriječeni od strane lica R.N. koji im je uputio riječi uvredljivog sadržaj, koji je potom u njihovom pravcu bacio dvije pivske flaše te prilikom lišenja slobode pružao aktivan otpor policijskim službenicima.

Prilikom intervencije i lišenja slobode lica R.N. ispred ugostiteljskog objekta, lice inicijala R.M. je uputio prijetnje po život i tijelo policijskim službenicima, dok je lice M.M. pokidao epoletu sa policijske uniforme jednog policijskog službenika.

Po Naredbi Osnovnog suda Višegrad, a pod nadzorom postupajućeg tužilaštva izvršen je pretres objekata koje koristi R.M. iz Višegrada kojom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina municije.

O svemu obavješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu. Rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela je u toku,a nakon kompletiranja predmeta nadležnom tužilaštvu će biti dostavljen odgovarajući Izvještaj, stoji u objavi koju je potpisao načelnik Velimir Кostović.

Kako nezvanično saznajemo radi se o visokim lokalnim funkcionerima, zamjeniku načelnika Opštine i bratu zamjenika načelnika Opštine, a u incidentu su učestvovali direktor HE i zamjenik direktora Doma lica sa invaliditetom.

Lice MM je odbornik u SO Višegrad, a incident su započeli direktor i zamjenik direktora Doma za lica sa invaliditetom u kafiću Baron, napadajući konobare zbog muzike. Kafić se zatvara u ponoć, a oni su insistirali da im se muzika pušta. Kada je došlo do frke, direktor HE i ovaj drugi su pobjegli u klub Paragon. Inače, sve se desilo u subotu veče nakon proslave krsne slave HE sa koje su ovi došli u teškom alkoholisanom stanju.

Izvor: ISTOK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *